NovostiVijesti

BOŽIĆNE RADIONICE ERASMUS+ PROJEKTA R.I.V.E.R.S.

Članovi Erasmus+ tima OŠ Molve, učenici 7. i 8. razreda, sudjelovali su u nizu božićnih radionica kao dio izvannastavnih aktivnosti. Sastajali su se četiri petka zaredom, predvečer u školi, i bili zajedno svaki put više od tri školska sata. Bilo je to vrijeme koje je najbolje odgovaralo većini učenika. Njihove su voditeljice učiteljica Mirjana Kelemin i koordinatorica projekta učiteljica Marija Halaček.

Učiteljice su pripremile potrebni materijal za izradu čestitaka. Svaki je učenik na kreativan i inovativan način izradio najmanje dvije božićnonovogodišnje čestitke koristeći se različitim tehnikama izrade: kolaž, crtež, pomponi i šljokice, flis, ukrasne vrpce… Nastale su prekrasne i originalne čestitke. Svaki je učenik odabrao jednu koja je postala dio pošiljke za partnere u projektu R.I.V.E.R.S. te su one odaslane poštom u Grčku, Litvu, Slovačku, Bugarsku i Portugal. Drugu su čestitku učenici darovali jedni drugima, svojemu Tajnomu prijatelju u Erasmus+  grupi, kao tradicionalni način čestitanja Božića i Nove godine, sada već pomalo zaboravljen u ovome online vremenu.

Zadatak grupe bio je i osmisliti originalne božićne priče. Tako su nastale tri različite i originalne priče koje su, prevedene na engleski, postale dio zajedničke e-knjige s partnerima u projektu. Svaku su priču učenici i prigodno ilustrirali. Nastala je Božićna priča iz HrvatskeBožićna basna i alegorijska priča Putovanje božićnih kuglica. Napisali su ih učenici surađujući u trima grupama, pomažući si motivacijskim riječima i crtajući ilustracije.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live