Novosti

Bogat program “Lukova v Kalnovcu” održan i proteklog vikenda

U sklopu proslave Dana Općine Kalinovac, a u organizaciji TZ Dravski Peski, u subotu je održan Sajam domaćih proizvoda i obrtnika. Izlagače su obišli i kušali domaće proizvode općinski načelnik Danijel Zvonar, zamjenik načelnika Danijel Moslavac, predsjednik Općinskog vijeća Mladen Orešić te ispred organizatora, Alen Janći.
Na sajmu su izlagali: Forum žena Kloštar Podravski, OPG Zrinka Šipek, OPG Kranjec, Sirana Imbrišić, Domaća radinost Jasminka Miklić, OPG Pintar, Udruga žena Kalnovčice, OPG Kosec Zvonko i  OPG Mazuh sirevi Dado i Mirjana.
U večernjim satima u organizaciji KUD-a “Grgur Karlovčan” održana je Folklorna večerna kojoj su nastupili Pjevačko društvo Ferdinand, Udruga umirovljenika Kalinovac i KUD “Grgur Karlovčan”.
Idućeg dana održano je natjecanje u gađanju na glinene golubove u Lovačkom domu “Zeko” Kalinovac, a potom je na igralištu kod OŠ Ivan Lacković Croata, odigrana revijalna rukometna utakmica između mlađih i starijih rukometašica RK Kalinovac.
Nadalje, u organizaciji Poljoprivredne udruge Kalinovac, TZ područja Dravski peski, Udruge umirovljenika Kalinovac i Udruge žena Kalnovčice održana je 9. Međunarodna izložba pripravaka od voća i octa na koju je ove godine pristiglo 97 uzoraka.
Općinski načelnik Danijel Zvonar pozdravio je sve izlagače i posjetitelje Izložbe izrazivši zadovoljstvo rezultatima iz kojih je vidljivo da su proizvođači uložili mnogo truda i ljubavi u proizvodnju.
Ispred organizatora prisutne je pozdravio predsjednik PU Kalinovac Željko Zvonar, Izložbu je otvorio zamjenik župana i predsjednik organizacijskog odbora Darko Sobota, a program je vodio Zoran Homen.
O kvaliteti ovogodišnjih uzoraka prisutne je upoznao predsjednik komisije za ocjenjivanje izložaka Zdenko Ivanković. Na temelju rezultata komisije organizator je ove godine dodijelio tri velike zlatne diplome, 19 zlatnih diploma, 53 srebrne, 14 brončanih i 4 priznanja, dok su 4 uzorka odbačena.
U kulturnom dijelu programa nastupila je Udruga umirovljenika Općine Kalinovac, dok je Udruga žena Kalnovčice ispekla lepinje za sve sudionike i goste Izložbe.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Skip to content
  • https://matrix-server.hr:8082/podravskiradio
  • Podravski Radio 87.6MHz
  • Radio