NekategoriziranoNovostiVijesti

U Kladarama održana radionica izrade sapuna

U Kladarama održana radionica izrade sapuna

Udruga Čuvarice kulturne baštine iz Kladara održala je još jednu radionicu u sklopu projekta “Aktivni i perspektivni u svojoj zajednici” kojeg provode u suradnji s Udrugom „Guščarice” Grabrovnica i Općinom Pitomača. Ovoga puta izrađivale su sapun.

Voditeljica radionice bila Željka Hasan iz Virja koja je prisutnima ispričala kako se sapun radi, odnosno koji su sve sastojci i postupci potrebni da bi dobili prirodan sapun.

Sama izrada sapuna hladnim postupkom odnosi se na izradu od ulja. Prema Željkinim riječima, najbolji prirodan sapun radi se od tri vrste ulja, kokosovo ulje koje sapunu daje tvrdoću i pjenušavost, maslinovog ulja koje sapunu daje mekoću i palmino ulje koje sapunu daje odličnu karakteristiku.

Svi sudionici radionice su imali prilike i sami vidjeti postupak izrade sapuna te su nakon završene radionice mogli ponijeti kući gotov proizvod – mirisni sapun od lavande ili naranče.

– Zadovoljni smo s ishodom ove radionice i mislim da su svi sudionici naučili nešto novo i korisno što možda mogu koristiti i u svakodnevnoj praksi – rekao je voditelj projekta Karlo Giba te je ujedno i najavio dvije nove radionice sljedećeg tjedna o kojima će detalje objaviti na svojoj Facebook stranici.

https://www.pitomaca.hr/2023/03/u-kladarama-odrzana-radionica-izrade-sapuna-u-sklopu-projekta-aktivni-i-perspektivni-u-svojoj-zajednici/

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live