AktualnoKulturaNovostiVijestiVijesti iz KoprivniceVijesti iz Županije

15. Međunarodni susreti dječjih folklornih grupa “U bakinom krilu” ove godine okupljaju dječje folklorne grupe iz Hrvatske, Austrije i Slovenije

U sklopu manifestacije Podravski motivi u Koprivnici će se, 30. rujna i 01. listopada održati 15. Međunarodni susreti dječjih folklornih grupa u organizaciji Folklornog ansambla “Koprivnica”, a uz podršku Saveza Alpe Jadran, Koprivničko-križevačke županije, Grada Koprivnice i Turističke zajednice grada Koprivnice.

Na festivalu će uz domaćine, FA „Koprivnica“, nastupiti KUD Croatia iz Zagreba, KUD „Klaruš „Maruševec iz Maruševca i HKUD Petar Zrinski iz Vrbovca, te FS Hajdenjaki, Dolnja Pula (Austrija) i AFS Študent, Maribor (Slovenija).

Vrhunac događanja očekuje nas u subotu 30. rujna 2023. godine kada će se najmlađi čuvari dječjeg folklornog bogatstva okupiti s početkom u 16:00 na Zrinskom trgu, poručuju organizatori.
Nakon plesne radionice, slijedi svečani mimohod sudionika i koncert s početkom u 17 sati.
Međunarodni susreti dječjih folklornih grupa slave bogatstvo i ljepotu folklora te promiču našu kulturnu baštinu. Okupljanjem djece i mladih iz raznih dijelova Europe potiče se dijeljenje tradicije, plesa i glazbe te izgradnja mostova između kultura.

izvor i foto; FA Koprivnica

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live