AktualnoKulturaNovostiVijestiVijesti iz KoprivniceVijesti iz Županije

Drugi vikend Srednjovjekovnog božićnog sajma u Koprivnici prošao u znaku brojnih turista

Iza nas je još jedan uspješan vikend Srednjovjekovnog božićnog sajma koji se održava na Trgu dr. Leandera Brozovića u Koprivnici.
Ovaj sajam čuvaju nočobdije, zaštićen je drvenim palisadama i ulaznom kulom, jaslice su sačinjene od živih životinja, nema plastike, orašara, Djeda Mraza, kineskih lampica i uobičajene božićne glazbene kulise, već su u središtu zbivanja putujući trgovci, vitezovi koji se kupaju u bačvi na otvorenom ili pak gutači vatre i žongleri, ističu organizatori.
Sve su to i ovog vikenda prepoznali mnogobrojni posjetitelji i turisti jer je brojna publika stizala iz bliže i šire okolice, ali i ostalih dijelova Hrvatske, a pristiglo je više buseva turista iz Međimurja.
Gosti iz Međimurja, ali i svi ostali prisutni tako su se ovog vikenda kroz radionice mogli upoznati sa srednjovjekovnim tiskarstvom, košaraštvom i stolarstvom, biti dio pregovaranja putujućih trgovaca s Gradskim socem ili pak degustirati prvo Koprivničko božićno pivo s koprivom. Posebnu pažnju na sajmu privlačila je srednjovjekovna kupelj, kao i žongliranje vatrom Koprivničkih mušketira i haramija koji su potpuno rasplamsali jedinstvenu atmosferu.
Svoja vrata Srednjovjekovni božićni sajam u Koprivnici ponovno otvara već u petak i subotu, 22. i 23. prosinca i to novim radionicama, prezentacijama, prikazima, nastupima i originalnim sudionicima. Sve će i dalje biti praćeno srednjovjekovnom kulisom uz primitivnu rasvjetu pomoću baklji, žarača i svijeća, ali i uz srednjovjekovne kućice i viteške šatore.

foto: Bojan Horvat – Horz

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live