AktualnoNovostiVijestiVijesti iz Županije

Svečanom sjednicom obilježeno 150 godina Dobrovoljnog vatrogasnog društva Koprivnica

U koprivničkoj dvorani Domoljub svečanom je sjednicom obilježena 150. godišnjica DVD-a Koprivnica kojoj su prisustvovali župan Darko Koren, ujedno i izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske te zamjenik župana Ratimir Ljubić.
Brojne uzvanike uvodno je pozdravio predsjednik Društva Nikola Sočev nakon čega je okupljenima prikazan film koji govori o stoljeće i pol dugoj tradiciji vatrogastva u Koprivnici, a s nekoliko izvedbi nastupila je i ženska vatrogasna klapa Alegrija iz Supetra.

foto: Koprivničko-križevačka županija

Župan Koren je prisutne pozdravio uime predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića te poručio kako je vatrogastvo humana profesija koja počiva na emociji, dobročinstvu i altruizmu koje nemaju cijenu. „Čestitam na velikom jubileju, vi ste jedno od stožernih društava vatrogasnog sustava koje se dokazalo u brojnim zahtjevnim situacijama kojima smo svjedočili. Drago nam je što smo jedna od najvatrogasnijih županija i što Županijska Vatrogasna zajednica i Županijska uprava kontinuirano rade na poboljšanju uvjeta za sve vas, a tako će ostati i u budućnosti“, poručio je župan Koren te čestitao i svim dobitnicima priznanja među kojima su i Koprivničko-križevačka županija te Vatrogasna zajednica KKŽ.

Prigodnim riječima obratili su se i gradonačelnik Mišel Jakšić, Nenad Radojčić, direktor Vatroprometa, predsjednica Uprave Podravka Martina Dalić,Slavko Tucaković, glavni vatrogasni zapovjednik RH, ujedno i predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Koprivnica, zatim Nedeljko Vukalović, dopredsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice, Franjo Gregurić, počasni predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice, Darko Palaš, predsjednik Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije, gradonačelnica Supetra i saborska zastupnica Ivana Marković  te izaslanik predsjednika RH Dragan Lozančić.

foto: Koprivničko-križevačka županija

Na sjednici su uručena i visoka odlikovanja Hrvatske vatrogasne zajednice, spomenice, povelje, medalje i plakete, a posebno je svečana bila primopredaja nove zastave DVD-a koju je zapovjedniku Matijakoviću uručio kum zastave gradonačelnik Jakšić, a na koju je lentu pokrovitelja položio izaslanik predsjednika RH Dragan Lozančić.

izvor i foto: Koprivničko-križevačka županija

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live