AktualnoKulturaNovostiVijestiVijesti iz zemlje i svijetaVijesti iz Županije

FOTO Udruga Peski-Art Đurđevac sudjelovala na likovnoj koloniji u Petrinji

Već tradicionalno u Petrinji se održavaju likovne kolonije koje doprinose osnaživanju kulturnih događanja u Gradu Petrinji, a to je posebno važno nakon razorna potresa koji se dogodio na Banovini.

Udruga “Peski-Art Đurđevac” i njeni članovi godinama gaje prijateljske odnose s kolegama iz Petrinje te se rado odazivaju na ova druženja te je tako bilo i ovaj put.
Svoj značajan doprinos dali su članice i članovi Nadica Markov, Božica Pukec, Alojz Horvat, Zvonko Košćak, Mirko Markešić, Ivan Rođak, Zdravko Šabarić, Pero Topljak Petrina i Franjo Mihočka osobnim sudjelovanjem, te Marija Stipan darovanom slikom.

Sudionike je pozdravio i likovnu koloniju otvorio zamjenik gradonačelnice Petrinje Ivan Prskalo, a obišli su je brojni građani koji su se mogli i pridružiti sudionicima i isprobati razne slikarske tehnike.
Likovnu koloniju posjetila je i Ana Posavec, supruga nedavno preminula slikara Petra Posavca Pjera rodom iz Podravine iz Virja. Zadržala se u razgovoru sa sudionicima, a posebno s gostima iz Podravine, a na kraju druženja posjetili su i zapalili svijeću na posljednjem počivalištu slikara.
Likovna kolonija je sudjelovanjem kolega slikara iz Republike Mađarske imala i međunarodni karakter, a u ambijentu uz rijeku Petrinjčicu nastala su likovna djela koje će organizatori upotrijebiti u humanitarne svrhe, poručuju iz Udruge Peski Art Đurđevac.


izvor i foto: Udruga Peski-Art Đurđevac

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live