AktualnoLife StyleNovostiVijestiVijesti iz zemlje i svijeta

Cijela zemlja u crvenom, nastavlja se toplinski val, vrijeme izuzetno opasno po zdravlje

Vrućine se nastavljaju, na snazi je i dalje crveni stupanj upozorenja.

Iz Državnog hidrometeorološkog zavoda poručuju kako će i danas prevladavati sunčano i vrlo vruće vrijeme. Poslijepodne u unutrašnjosti, ponajprije na sjeverozapadu, uz jači razvoj oblaka samo rijetko je moguć poneki pljusak. Vjetar većinom slab, na istoku do umjeren jugoistočni, a na Jadranu južni i jugozapadni. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 33 i 38 °C.

Zaštitite sebe, djecu i starije. Postupajte prema savjetima danima od strane nadležnih tijela. Mogući su kvarovi na pojedinim infrastrukturama, ističu iz DHMZ-a.

foto: DHMZ (screenshot)

Uz rijetke popodnevne pljuskove, na krajnjem sjeveru moguće i noćne, na kopnu će se nastaviti uz manje varijacije maksimalne dnevne temperature bar do sredine idućeg tjedna. Stoga valja pripaziti, odnosno ako je moguće, ograničiti aktivnosti na suncu sredinom dana, donosi HRT.

Koliko su vrućine opasne i kako se zaštititi poslušajte u našoj emisiji Ritam zdravlja, u subotu, 13. srpnja u 9:30 sati;

RITAM ZDRAVLJA Hrvatska je na vrhuncu toplinskog vala; dr. Bartolić: “Puno tekućine i sklanjanje sa sunca od 10 do 17 sati”

 

 

 

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live