AktualnoDogađajiNovostiVijestiVijesti iz Županije

NOVO VIRJE: Poziv na Javnu tribinu za hrvatske branitelje iz Domovinskog rata

Općina Novo Virje i Udruga Dragovoljaca i veterana Domovinskog rata podružnica Koprivničko-križevačke županije, ogranak Novo Virje u suradnji s Ministarstvom hrvatskih branitelja, Upravom za savjetodavnu, psihosocijalnu i zdravstvenu pomoć, Sektor za savjetodavnu i psihosocijalnu pomoć, Područni odjel Koprivnica, organiziraju Javnu tribinu za hrvatske branitelje iz Domovinskog rata.
Javna tribina će se održati u petak, 26. srpnja s početkom u 20 sati u Društvenom domu u Novom Virju.

Prisutni branitelji tako će imati priliku doznati više o preventivnim zdravstvenim sistematskim pregledima hrvatskih branitelja i korištenju usluga Doma hrvatskih veterana u Lipiku i Veteranskih centara. Govorit će se i o Zakonu o izmjenama i dopunama Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji te o prevenciji suicida hrvatskih branitelja.

Na javnoj tribini kao predavači i gosti će nazočiti Načelnik Općine Novo Virje Mirko Remetović, predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata RH Podružnica Koprivničko-križevačke županije Mirko Hanžeković, predsjednik Ogranka Novo Virje Pero Čorba te Tatjana Mihaldinec, profesorica psihologije, voditeljica Odjela Uprave za savjetodavnu, psihosocijalnu i zdravstvenu pomoć, Sektora za savjetodavnu i psihosocijalnu pomoć, Područnog odjela Koprivnica i Josip Vranješević, dipl. pravnik te Menđi Mišel Tuba socijalna radnica – honorarni stručni suradnik u Centru za psihosocijalnu pomoć Koprivničko-križevačke županije. Moderator Željko Golubić, tajnik UDVDR RH Podružnica Kc-Kž.

Nakon tribine branitelji i predstavnici Općine Lovas prezentirati će film „Krvava berba grožđa“ o strašnim stradanjima mještana Općine Lovas i naselja Opatovac koji razotkriva krvavu istinu o stradanju i patnji Hrvata, Mađara i drugog nesrpskog stanovništva za vrijeme Domovinskog rata, ističu organizatori.
Film će se prikazati u 21 sati i dobrodošli su svi mještani i gosti, poručuju.

 

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live