AktualnoKulturaNovostiVijestiVijesti iz Županije

Članovi Udruge prijatelja kulture “Vlado Dolenec” prezentirali bregofsku pitu i općinu u Prezidu

Udruga prijatelja kulture “Vlado Dolenec” gostovala je na tradicionalnom Susretu travara, zeliščara i ljubitelja prirode u Prezidu u Gorskom Kotaru, a na poziv Udruge Trbuhovica iz Gorskog Kotara.

Članice udruge Ankica Sesvečan, Branka Tomiek, Suzana Bukvić i Milica Podunajec prisutnima su prezentirale bregofsku pite koju su ispekle uoči puta.

Svi su bili oduševljeni prezentacijom i samom pitom jer za nju još nisu čuli. Jedan dio posjetitelja je već imao priliku kušati prije našu pitu jer ju je predsjednik Branko sa svojom suprugom nosio svaki put kad je bio u posjetu Prezidu, ističu iz udruge.

U sklopu programa prezentacije član Ivan Magić recitirao je svoje pjesme, a tijekom vikenda uslijedilo je druženje uz svetu misu i obilazak crkve i prostorija gdje je u kućnom pritvoru boravio blaženik Alojzije Stepinac.

Bilo je to nezaboravno iskustvo, poručuju iz Udruge i zahvaljuju načelniku Mati Kuzminskom što je omogućio ovaj izlet, donirao poklone i omogućio priliku za prezentaciju bregofske pite, Bregi i same općine.

izvor i foto: Općina Koprivnički Bregi

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live