AktualnoNovostiVijestiVijesti iz ĐurđevcaVijesti iz KoprivniceVijesti iz Županije

Propao projekt obrazovanja odraslih u CEKOM-u, Seretin: “Nema dogovora s ministarstvom oko naknade predavačima”

Zbog nemogućnosti dogovora s resornim ministarstvom o naknadama predavača, neće biti ništa od prekvalifikacija za odrasle za deficitarna zanimanja u višemilijunskom projektu Centra kompetentnosti Koprivničko-križevačke županije u Koprivnici i Đurđevcu, donosi portal Drava.info.

Skupu opremu i moderno uređene kabinete za strukovna zanimanja od rujna će koristiti samo redovni učenici, pa novac ipak nije otišao u vjetar, no odrasle osobe koje su se nadale da će upravo ovdje moći završiti za vodoinstalatera, keramičara ili električara, na svoju novu struku mogu zaboraviti.
Razlog zaustavljanja 29 najavljenih programa su naknade predavačima koji su trebali raditi s odraslima nakon rada s učenicima. Kako je rekao voditelj projekt Saša Seretin, dogovor s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i mladih ipak nije postignut;

– kazao je Seretin za Dravu.info te dodao kako će voditelji CEKOM-a nakon godišnjih odmora kontaktirati ostale Centre u državi, vidjeti je li ijedan uspio pokrenuti obrazovanje odraslih te kako su riješili plaćanje predavača;

Dodajmo kako pojedini predavači već rade dodatno u drugim privatnim učilištima, koja ih uredno plaćaju, no takvi angažmani kroz razne honorare i ugovore o djelu nisu izvedivi u ustanovama poput Obrtničke škole Koprivnica i Strukovne u Đurđevcu gdje su zaposleni. Ravnatelji se kao poslodavci jednostavno boje ulaziti u “sivu zonu” potpisivanjem takvih dodatnih ugovora sa svojim radnicima bez odobrenja ministarstva.
Razgovori se vode, u njima sudjeluje i Koprivničko-križevačka županija, no za ovu nastavnu godinu obrazovanja odraslih kod nas neće biti – zaključio je Seretin.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live