AktualnoNovostiVijestiVijesti iz ĐurđevcaVijesti iz Županije

FOTO Svečanom priredbom u Đurđevcu započeo program obilježavanja 33. Obljetnice osnutka podravskih braniteljskih postrojbi

Svečanom priredbom na Trgu sv. Jurja u Đurđevcu započeo je program obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 33. Obljetnice osnutka podravskih braniteljskih postrojbi, pod nazivom “Zajedno u pobjedi – 33 godine ponosa i zajedništva”.

Sve je prisutne ispred branitelja i braniteljskih udruga pozdravio Đuro Bobovčan te istaknuo kako je cilj ovog okupljanja prisjećanje na teške ali ponosne dane hrvatske povijesti, te sjećanje na poginule branitelje koji su dali svoje živote za slobodu Republike Hrvatske.

U prigodnim programu koji organiziraju Ministarstvo hrvatskih branitelja RH i Udruge hrvatskih branitelja RH, a u suradnji s 3. bojnom 105. brigade, Udrugom branitelja MUP-a, HVIDROM Đurđevac, Hrvatskim časničkim zborom , SLAB-om PZO Đurđevac, Gradom Đurđevcom, podravskim općinama i Koprivničko križevačkom županijom,  nastupili su Puhački orkestar DVD-a Đurđevac, Udruga sv. Juraj kanonadom u čast branitelja i Počasno-zaštitna bojna.

Dodajmo kako je Počasno-zaštitna bojna pristožerna postrojba Glavnog stožera Oružanih Snaga RH, zadužena za izvršavanje počasno – ceremonijalnih zadaća za potrebe državnog i vojnog vrha te zadaće zaštite i osiguranja vrhovnog zapovjednika Oružanih Snaga RH. Postrojba broji 300-tinjak pripadnika. Obavlja počasno-ceremonijalne i druge zadaće ne samo za predsjednika Republike, nego i za Vladu Republike Hrvatske i Ministarstvo obrane.

Drugi dio programa održat će se u subotu, 3. kolovoza, a počet će polaganjem vijenaca za poginule branitelje na gradskom groblju u 17 sati, potom će se u 18 sati održati misa za hrvatske branitelje u crkvi svetog Jurja, a u 19 sati počinje prigodni program i druženje branitelja u hostelu Borik.

Foto: Anja Čorba

Video: Marija Halusek

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live