AktualnoNovostiVijestiVijesti iz ĐurđevcaVijesti iz Županije

FOTO Svečano druženje branitelja povodom 33. obljetnice osnivanja podravskih braniteljskih postrojbi

Proslava 33. obljetnice podravskih braniteljskih postrojbi, Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja održana je u park šumi Borik u Hostelu Borik u Đurđevcu, u organizaciji Udruga i postrojbi proizašlih iz Domovinskog rata, Grada Đurđevca te Turističke zajednice grada Đurđevca.
Na gradskom groblju u Đurđevcu svečano su položeni vijenci i zapaljene svijeće za sve pale branitelje uoči proslave, a nakon toga je u crkvi sv. Jurja u Đurđevcu održana sveta misa za sve branitelje. Druženje, koje je okupilo zavidan broj branitelja s ovog područja, uslijedilo je nakon mise.

Cilj ovog okupljanja i druženja je prisjetiti se teških, ali ponosnih dana hrvatske povijesti, svečano obilježiti važnu obljetnicu i odati počast poginulim braniteljima koji su dali svoje živote za slobodu Hrvatske.

Program je vodio Željko Kožarić, koji je prisutnima predstavio vojne postrojbe i govorio o njihovom ratnom putu. Pročitao je imena svih poginulih branitelja s područja đurđevačke Podravine, a prisutni su im odali počast minutom šutnje.

Kasnije se obratio ravnatelj uprave za savjetodavnu, psihosocijalnu i zdravstvenu pomoć Dinko Tandara, potom je dobio riječ zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić te je na samom kraju zahvalnost prema hrvatskim braniteljima odao i gradonačelnik grada Đurđevca Hrvoje Janči.

Tekst pripremila Marija Halusek.

foto: Marija Halusek

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live