AktualnoNovostiVijestiVijesti iz Županije

Općini Novigrad Podravski 20 tisuća eura za financiranje dodatnih edukativnih i sportskih aktivnosti najmlađih

Središnji državni ured za demografiju i mlade objavio je Pilot projekt javnog poziva jedinicama lokalne samouprave za sufinanciranje provedbe edukativnih, kulturnih i sportskih aktivnosti djece predškolske dobi i djece od I. do IV. razreda osnovne škole na koji se Općina Novigrad Podravski 28. svibnja 2024. prijavila sa svojim projektom.
Kako ističu u općini, zatražen je iznos od 21 tisuće eura, a odobreno je 20 tisuća eura.

Ugovor o dodjeli financijske potpore potpisan je u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu.
Ovim odličnim rezultatima na još jednom natječaju direktno povećavamo standard naše djece te ih potičemo na bavljenje sportom i učenje stranih jezika, kazao je načelnik Zdravko Brljek.
Edukativne aktivnosti planirane su na način da se izvodi tečaj engleskog jezika za 25-ero djece predškolske dobi. U tu svrhu planirana je i nabava radnih materijala za provođenje tečaja.
Sportske aktivnosti planirane su na način da djeca, postepeno kroz igru, upoznaju elemente bazičnih sportova, ekipnih sportova i plesnih struktura i razvijaju se u samostalne i sigurne male sportaše. Za predviđene aktivnosti na bazi 75-ero djece planirana je nabava i održavanje sredstava i pomagala za rad, naknada izvoditeljima sportskih aktivnosti, nabava rekvizita, organizacija i provedba prigodnih druženja roditelja, djece i izvoditelja sportskih aktivnosti te organizacija i provedba završne priredbe, kao i drugi redoviti i izvanredni troškovi za potrebe unapređivanja i provođenja bazičnoga treninga.
Sportske aktivnosti trajale bi 8 sati mjesečno po grupi kroz 10 mjeseci, odnosno ukupno 240 sati, poručuju iz općine Novigrad Podravski.

izvor i foto: Općina Novigrad Podravski (mdu.gov)

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live