AktualnoNovostiVijestiVijesti iz Županije

Kloštar Podravski: Dobivena građevinska dozvola za izgradnju pješačke staze uz Podravsku magistralu

Završeno je Idejno rješenje građevinskog projekta za izgradnju pješačke staze uz državnu cestu DC2 u Kloštru Podravskom, a za isto je izdana i građevinska dozvola, objavili su u općini.
Radi se o Ulici kralja Tomislava u naselju Kloštar Podravski, od kraja pješačke staze s južne strane ceste do Mirogojske ulice, poručuju.

Vrijednost projekta procijenjena je na 164.472,25 EUR, a prijavljen je na Javni poziv „Sanacija potencijalno opasnih mjesta“ koji je objavljen od strane Ministarstva Unutarnjih poslova.
Projektom je predviđena izgradnja pješačke staze u duljini oko 640 metara, a glavni cilj je povećati sigurnost svih sudionika prometa na ovoj frekventnoj lokaciji.
Izrazito je značajna za sigurno kretanje pješaka zbog velike gustoće prometa koja se odvija putem spomenutog državnog pravca. Korištenje nove pješačke staze posebice će poboljšati uvjete prometovanja za učenike i starije osobe koji svakodnevno upravo na ovoj relaciji, obavljaju svoje obveze, poručuju iz Općine Kloštar Podravski.

izvor: Općina Kloštar Podravski (Dubravka Domović)

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live