AktualnoNovostiVijestiVijesti iz Županije

FOTO Svečanom sjednicom obilježen Dan općine Molve

Općina Molve obilježila je svoj dan svečanom sjednicom Općinskog vijeća u Kulturnom centru dr. Ivan Ivančan.

Domaćin, načelnik Zdravko Ivančan u društvu suradnika i vijećnika, dočekao je brojne uzvanike, među kojima su bili Koprivničko-križevački župan Darko Koren te zamjenik Ratimir Ljubić, saborski zastupnik i predsjednik Gradskog vijeća Grada Đurđevca Željko Lacković, zamjenica gradonačelnika Grada Koprivnice Ksenija Ostriž te mnogi drugi uzvanici.

Dajući podršku vodstvu Općine Molve, u pozdravnim govorima istaknuto je kako je razvoj mjesta vidljiv na svakom koraku.

– Zahvaljujući našim poduzetnicima i mještanima te mladima koji doprinose kvaliteti života, među najrazvijenijim općinama smo u Hrvatskoj, kazao je te dodao kako su početkom ove godine Molve ušle u viši rang razvijenosti.

– Kada uđete u top 3 najrazvijenije općine u županiji teže je sa EU natječajima ali za prosperitet općine to je veliki pokazatelj, naglasio je Ivančan.

Načelnik Ivančan potom je javnosti predstavio učinjeno u proteklih godinu dana te predstavio nove projekte koji će dodatno poboljšati standard života jednog od najuređenijih mjesta u našoj županiji. Kazao je kako ga najviše vesele priznanja za mlade, a na tragu toga nedavno je stiglo priznanje da su Molve u samom vrhu općina u Republici Hrvatskoj koje izdvajaju sredstva za obrazovanje mladih. Godišnje se u tu namjenu izdvoji oko 70.000,00 eura.

Unatoč trzavicama, svima nam je zajednički cilj uspješna općina, a predanost Molvaraca svom selu je vidljiva svima, rekao je Ivančan.

Nakon uvodnih govora uslijedila je podjela javnih priznanja, zahvalnica Općine Molve i zlatnih plaketa Općine Molve za najzaslužnije mještane, a dodjelili su ih načelnik Ivančan u društvu predsjednika Općinskog vijeća Zdravka Tube.

Podsjetimo kako u Molvama i dalje traje višednevni program obilježavanja Dana općine. U četvrtak, 15. kolovoza u Molvama će koncert održati Prljavo kazalište, dok je u subotu, 17. kolovoza na rasporedu Dan mještana Općine Molve uz utrku “Molve Trail”. Bit će tu i natjecanje u spremanju kotlovine te dodatni koncert iznenađenja. Program završava krajem mjeseca šahovskim turnirom i vatrogasnom vježbom u Repašu.

foto: Lovro Šignjar

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live