AktualnoDogađajiEventiNovostiVijestiVijesti iz Đurđevca

ĐURĐEVAČKI VINARI PROSLAVILI BARTOLOVO Lacković: Dogodine ćemo imati Županovo vino!

Na ovogodišnjem Bartolovu na imanju Vinarije Divjačko na predjelu zvanom Pesji rep, održala se tradicionalna proslava blagdana sv. Bartola te pokretanje klopoteca a u organizaciji Udruge voćara i vinogradara Đurđevac.

Proslava je započela predavanjem za vinare i vinogradare nakon koje je slijedilo druženje uz zakusku i tamburašku glazbu. Vrhunac Bartolova na Pesjem repu bilo je pokretanje klopoteca koji bi trebao štititi vinograde od najezde čvoraka. Ujedno se time označio kraj radova u vinogradu, kao i najavila skorašnja berba grožđa.

Vlasnik imanja Božo Divjačko komentirao je događaj:

 

Program je po starinskom običaju i na izvornom podravskom dijalektu vodio nenadmašni Matija Vogrinčić dok su se prisutnima još obratili Marijanko Ređep, predsjednik Udruge voćara i vinogradara Đurđevac te saborski zastupnik i predsjednik Gradskog vijeća Grada Đurđevca Željko Lacković.

Proslava Bartolova se svake godine održava kod vinogradara čije je vino izabrano kao gradonačelnikovo vino, što je ove godine ono Vinarije Divjačko, a Lacković je obećao da će dogodine imati i županovo vino:

 

Kako je bilo na proslavi Bartolova u Vinariji Divjačko na Pesjem repu, pogledajte u fotogaleriji.

Tekst, foto: Božidar Kovač

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live