AktualnoNovostiVijestiVijesti iz Županije

FOTO Vatrogasci održali vježbu i pokazali kako se gasi zapaljeno ulje. ‘Vodom nikako!’

Pripadnici DVD-a Koprivnički Bregi su u sklopu proslave Dana općine održali dvije vježbe.

U prvoj su publici pokazali što se dogodi ako zapaljeno ulje ili mast pokušamo ugasiti vodom, dok su u drugoj simulirali gašenje požara na krovištu kuće.

– Mještanima smo pokazali da u kuhinji, ako im plane ulje ili mast, nikada ne smiju koristiti vodu jer će nastati ogromna vatrena lopta koja u trenu može zapaliti cijelu prostoriju i brzo se proširiti. Prvo treba isključiti plin ili struju, a vatra “u loncu” se potom gasi isključivo pokrivanjem poklopcem ili nečim sličnim, nezapaljivim, kako bi plamen ostao bez zraka. Druga opcija je odgovarajući vatrogasni aparat, a treća, soda bikarbona, kojom obilno treba posuti plamen – pojasnio je zapovjednik DVD-a Marijan Sever.

Vatrogasci, koji su se u ovom programu dobrano “kuhali” u zaštitnim odijelima, odradili su i vježbu gašenja požara krovišta obližnje kuće. Simulirali su poziv i dolazak na mjesto, odmatanje crijeva za vodu te polijevanje zapaljenog objekta.

Vježbu je pratio i načelnik općine Mato Kuzminski koji je vatrogascima zahvalio na angažmanu koji je imao i prave i simulirane dijelove.

Dodajmo kako su vatrogasci iz Bregi danas zapravo imali tri intervencije. Netom prije početka dvije vježbe, u mjestu je planuo požar, pa su prvo otišli na pravu intervenciju. Zbog, navodno, nesavjesnog stanovnika, cijeli program je malo kasnio, donosi portal Drava.info.

Cijelu FOTOGALERIJU pogledajte na Drava.info

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live