AktualnoKulturaLife StyleNovostiVijestiVijesti iz Županije

Uspjeh KUD-a Glogovac na Županijskoj smotri folklora-projekt „Bilogora“

Na 26. Županijskoj smotri izvornog i koreografiranog folklora u Legradu sudjelovalo je 6 izvornih skupina: KUD Zrin iz Legrada, KUD Grgur Karlovčan iz Kalinovca, KUD Molve, KUD Prigorje iz Križevaca, KUD Prigorec iz Svetog Petra Orehovca i HKUD Frankopan iz Ferdinandovca. KUD Rudar, Glogovac sudjelovao je u kategoriji koreografiranog folklora.
Odlukom Selektora, na Susretima hrvatskih izvornih skupina u Županji će sudjelovati KUD “Prigorje” iz Križevaca, na Đakovačkim vezovima KUD “Zrin” iz Legrad, a na Vinkovačkim jesenim HKUD “Frankopan” Ferdinandovac.
KUD “Rudar”Glogovac sudjelovat će na Susretima hrvatskih koreografiranih skupina u Čakovcu zahvaljujući koreografiji „Kladila se vila i djevojka” voditeljice Josipe Draganić, u obradi glazbenog voditelja Tomislava Fajfara.
„Rezultat je to rada na projektu rekonstrukcije Bilogore u koji se krenulo sa pregledavanjem i preslušavanjem snimki sa terena, traženja materijala, mitoloških i plesnih zapisa te izrade i dorade narodnih nošnji. Od same ideje pa do krajnje realizacije projekta bilo je potrebno puno truda, volje, vremena pa i novca.” – poručuju iz KUD-a Rudar Glogovac.

Izvor; Općina Koprivnički Bregi

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live