AktualnoKulturaNovostiVijestiVijesti iz Županije

Folklorni ansambl „Koprivnica“ nagrađen na Međunarodnom festivalu folklora u Vodnjanu

Folklorni ansambl „Koprivnica“ vratio se s druge ovogodišnje turneje, nakon što je sudjelovao na prestižnom 22. Međunarodnom festivalu folklora „Leron“, održanom od 22. do 24. kolovoza 2024. godine u slikovitom Vodnjanu. Ovaj ugledni festival, pod pokroviteljstvom Zajednice Talijana Vodnjan i Talijanske Unije, okupio je folklorne grupe iz cijele Europe, uključujući Španjolsku, Češku, Austriju, Italiju i Hrvatsku, te još jednom potvrdio status jednog od značajnih događanja na folklornoj sceni.

Kako ističu, članovi i članice ansambla „Koprivnica“ na festivalu su oduševili brojnu publiku predstavljajući bogatu folklornu baštinu Podravine, a sudjelovali su i u svečanom mimohodu gradom te su na izložbenom prostoru ponosno predstavili rad ansambla kao i autohtona podravska jela i pića. Također, sudjelovali su na okruglom stolu na temu „Tkanine i boje narodnih nošnji: trajna uspomena i kulturna baština“ gdje je svaka grupa održala kratku prezentaciju koja je bila prilika za razmjenu iskustava i ideja s drugim sudionicima, dodatno obogaćujući cjelokupno iskustvo festivala.

Velika čast pripala je FA „Koprivnica“ kada im je stručni žiri festivala dodijelio nagradu za originalnost i filološku pažnju posvećenu narodnoj nošnji. Ovo priznanje posebno je važno za Ansambl jer potvrđuje njihovu predanost očuvanju i promicanju kulturne baštine Podravine, što je jedan od glavnih ciljeva njihova rada.

Festival je svoje 23. izdanje zaključio svečanom dodjelom plaketa svim sudionicima i tradicionalnim spuštanjem festivalske zastave, nakon čega je uslijedilo veselo druženje folkloraša, ispunjeno pjesmom i plesom, koje je potrajalo do dugo u noć.

Ova turneja bila je obilježena ne samo uspjehom na festivalskoj sceni, već i stvaranjem novih prijateljstava i jačanjem timskog duha unutar ansambla, ističu iz ansambla te zahvaljuju Gradu Koprivnici na financijskoj podršci koja je omogućila sudjelovanje na ovom prestižnom festivalu.

Ansambl poziva sve ljubitelje tradicije, pjesme i plesa da se pridruže njihovoj velikoj folklornoj obitelji. Bilo da plešete, pjevate ili svirate, ovdje ćete pronaći svoje mjesto i priliku da zajedno s njima očuvate bogatu baštinu našeg kraja, poručuju.

izvor i foto: FA Koprivnica

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live