AktualnoNovostiVijestiVijesti iz Županije

SASTANAK RAVNATELJA SA ŽUPANOM Podijeljeni reflektirajući trokuti za prvašiće, Podravkini promotori predstavili školsku prehranu

Koprivničko-križevačka županija i ove je godine u suradnji sa Županijskom upravom za ceste Koprivničko-križevačke županije za prvašiće osigurala reflektirajuće trokute.
Riječ je o 1.000 komada za koje je Županijska uprava za ceste izdvojila 2.775 eura, a koji su uručeni ravnateljima osnovnih škola na tradicionalnom sastanku sa županom Darkom Korenom uoči početka nove nastavne godine.

Župan Darko Koren uvodno je podsjetio kako je početak nastavne godine s 2. prebačen na 9. rujna te da je to zapravo dobra odluka iz nekoliko aspekata – prvenstveno ekonomskog i klimatskog, te da su joj se svi prilagodili.
Kada je pak riječ o početku nove nastavne godine, župan Koren uputio je apel svim vozačima da pripaze na školarce, a pogotovo na prvašiće.
– Svake godine šaljemo poruku svima koji sudjeluju u prometu da budu oprezni i to prvenstveno prema prvašićima za koje ŽUC osigurava reflektirajuće trokute. Poseban apel ovim putem upućujem vozačima da budu oprezni u zonama škola – rekao je Koren.
Župan je podsjetio i na kvalitetnu prehranu u školama.

Snimio Tomislav Matijašić.

– Država i resorno ministarstvo osigurali su dobre preduvjete i učinili iskorak po tom pitanju, a mi smo Županija koja tome posvećuje posebnu pažnju. Kod nas je prehrambena industrija dominantna industrija stoga smo našu školsku prehranu u suradnji s Podravkom podigli na jednu još veću razinu – pojasnio je Koren i zahvalio svima koji sudjeluju u radu i funkcioniranju škola te je Općinu Golu, u kojoj se i održao ovaj sastanak, istaknuo kao primjer dobre prakse.
Osvrnuo se i na ulaganja u školsku infrastrukturu te je napomenuo kako je dosad puno uloženo u taj sektor, no puno je i planova.
– Imamo 12 prijavljenih projekata, za neke smo dobili suglasnost, a za pojedine natječajna procedura još uvijek traje. Pripremao se za novi investicijski ciklus koji će unaprijediti naš obrazovni sustav. Ono što bih izdvojio kao problem tiče se demografskih podataka i to je nešto sa čime se svi moramo uhvatiti u koštac – zaključio je župan i zaželio svima uspješnu novu nastavnu godinu.
Uime domaćina, Osnovne škole Gola, obratila se ravnateljica Violeta Pranjić i istaknula da joj je veliko zadovoljstvo što se ovaj tradicionalni sastanak održava upravo u njihovoj školi.
– Škola ima 157 učenika u 17 razrednih odjeljenja i imamo četiri područne škole. Nemamo velik broj učenika, ali veselimo se svakom novom. Trenutno se bavimo svime onime čime se bave i ostali djelatnici škola – stigli su nam udžbenici i radne bilježnice i pripremamo se za početak nove nastavne godine – naglasila je ravnateljica i podsjetila da su uz pomoć Općine i osnivača postavili solarnu elektranu, obnovili igralište, informatičku učionicu, a radno je bilo i u područnim školama.
Na kraju, ravnateljica je svima zaželjela još jednu uspješnu godinu.

Snimio Tomislav Matijašić.

S istim željama uime ravnatelja obratio se ravnatelj Osnovne škole Braća Radić Krešo Grgac koji je napomenuo kako je ovaj tradicionalni sastanak dobra prilika za razmjenu iskustava, informacija i planova.
– Vidljivo je da se puno ulaže u naše škole, a posebno u one male područne. Važna tema u ovom kontekstu svakako je broj učenika – bili bismo sretni da su naše škole pune, nadam se da će brojke ostati na sadašnjim razinama ili da će biti još bolje, jer ulaganja nemaju smisla, ako u školama nema djece – naglasio je Grgac.

Dotaknuo se i prometa i naglasio kako je potrebno raditi na edukaciji učenika koji su sudionici u prometu, ali isto tako je uputio apel vozačima da od idućeg tjedna malo pripaze u prometu.
A kako bi mali prvašići bili što uočljiviji u prometu, Županijska uprava za ceste i ove je godine osigurala reflektirajuće trokute.
Vesna Božičević Remenar ispred ŽUC-a je kazala kako godinama provode ovaj program, ali isto tako veliku pozornost posvećuju poboljšanju prometne infrastrukture, posebno u blizini škola.

Dodajmo da je na kraju sastanka dr. Draženka Vadla, ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije, ravnatelje upoznala s problematikom kućne vodoopskrbne mreže u kontekstu pojave legionele i olova.

Snimio Tomislav Matijašić.

Nakon podjele reflektirajućih trokuta ravnateljima, Podravkini promotori prezentirali su zdrava jela koja školarci konzumiraju u svojim školama.

izvor Drava.info

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live