AktualnoNovostiVijestiVijesti iz Koprivnice

Koprivnički prvašići će osim besplatnih udžbenika i bilježnica dobiti dodatni pokloni

udžbenici, radne bilježnice i bilježnice. Ove godine je Grad Koprivnica za prvašiće pripremio i dodatne poklone – majice i personalizirane pernice na kojima je ime svakog malog novog školarca.
Rečeno je tako na konferenciji za medije na kojoj je predstavljen već tradicionalni projekt Veselo u školu koji provodi Grad Koprivnica u suradnji sa sponzorima.
Vrijednost projekta je 197.000 eura, a na bilježnice se odnosi 29.900 pri čemu su sponzori sufinancirali 25.300 eura. Pripremljeno je tako 2.498 kompleta bilježnica za 2.335 učenika, odnosno radi se o 34.933 bilježnice u 43 verzije.
„Jako nam je veliko veselje što imamo takve gospodarske subjekte na području našeg grada, a još veće veselje je da svi ti ljudi sa svojim tvrtkama pokazuju veliki vid društvene odgovornosti. Sav društveni razvoj koji Koprivnica ima duguje upravo našem gospodarstvu, radnim ljudima i svima koji stvaraju taj jedan okvir koji omogućuje daljnju društvenu nadogradnju i sve iskorake koje imamo, a danas pričamo o onima koji se tiču naših školaraca” – rekao je koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić.
Pojasnio je kako je vrijednost cijelog projekta otprilike 200.000 eura, najveći dio otpada na radne bilježnice koje se financiraju iz gradskog proračuna, dok je otprilike 30.000 eura vrijednost bilježnica.
„Zahvaljujem sponzorima koji su i ove godine prepoznali lijepu tradiciju i vjerujem da će učenicima bilježnice biti lijepe, ali vjerujem i da će roditeljima, pogotovo u vremenu u kojem danas živimo s inflatornim pritiscima, puno značiti i besplatni udžbenici, radne bilježnice i bilježnice” – kazao je Jakšić na kraju.

Izvor; Drava.info

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live