AktualnoNovostiVijestiVijesti iz Đurđevca

Prijediplomski studij Računarstva i informatike najbolja je ulaznica u svijet IT industrije; Studiraj na Sveučilištu Sjever u Đurđevcu

Studij Računarstva i informatike na Sveučilištu Sjever pravi je izbor za sve one koji žele postati stručnjaci u jednom od najdinamičnijih i najtraženijih područja današnjice. Ovaj studij nudi ne samo vrhunsko obrazovanje, već i priliku da započnete svoju karijeru još tijekom studija.
Pročelnik Odjela za Računarstvo i informatiku, doc. dr. sc. Domagoj Frank, ističe važnost prve generacije studenata koja ove godine završava studij u Đurđevcu.
„Jako sam im zahvalan jer smo svi zajedno uspostavili ovaj studij – kaže Frank, dodajući kako je ova prva generacija odigrala ključnu ulogu u razvoju programa. S obzirom na izuzetno dinamično područje tehnološkog razvoja, studenti ovoga studija stječu znanja koja su relevantna i primjenjiva u stvarnom svijetu.” – ističe Frank,
„Jedna od dodatnih prednosti je što svi studenti, i redovni i izvanredni, imaju mogućnost dodatne stipendije od Grada Đurđevca” – ističe pročelnik Frank te dodaje kako izvanredni studenti ovom stipendiju vrate većinu troškova studija.
Iskustva studenata samo potvrđuju kvalitetu ovog studija. Mateo Vujčić, jedan od studenata prve generacije, kaže: “Odabir studija Računarstva i informatike na Sveučilištu Sjever bila je jedna od najvažnijih i najboljih odluka koje sam donio. Profesori su iznimno stručni i dolaze s bogatim iskustvom iz industrije, što nam omogućuje da steknemo znanja koja su relevantna i primjenjiva u stvarnom svijetu.” Mateo posebno ističe fleksibilnost rasporeda predavanja, što studentima omogućuje da rade na projektima i istražuju nove tehnologije i time stječu vrijedno praktično iskustvo.
Mateo i njegov kolega Luka Kudumija ujedno su i prvi diplomirani inženjeri računarstva sa Sveučilišta Sjever.
“Studij računarstva i informatike upisao sam jer me oduvijek zanimala IT industrija i razvoj softvera. Studiranje na Sveučilištu Sjever bilo je odlična odskočna daska za daljnje poslovne prilike. Kroz studij sam ostvario i kontakt s Financijskom agencijom u kojoj sam obavio stručnu praksu i odmah se zaposlio nakon završetka studija”– zaključio je Luka.
Na studiju Računarstva i informatike na Sveučilištu Sjever studenti stječu znanja i vještine potrebne za rješavanje složenih inženjerskih problema, te se pripremaju za prilagodbu promjenama tehnologije i novih tehnika, kao dijela cjeloživotnog obrazovanja. Zasigurno, studij koji je sigurna priprema za budućnost u IT industriji.

Izvor; Grad Đurđevac

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live