AktualnoDogađajiEventiNovostiVijestiVijesti iz Županije

FOTO Gulašijada u Drnju; Održano kulinarsko natjecanje u spremanju gulaša

Održana je tradicionalna “Gulašijada” povodom obilježavanja Dana općine Drnje u parku u Drnju.

Uz miris svježe kuhanog gulaša i veselu atmosferu, okupljeni natjecatelji i posjetitelji su uživali u natjecanju.

Natjecanje u pripremi gulaša i degustaciji organizirano je od strane Općine Drnje u suradnji s Turističkom zajednicom područja Središnja Podravina. Ekipe, sastavljene od najmanje dva člana, imaju zadatak skuhati najbolji gulaš u vremenu od tri sata. Organizatori su osigurali potrebne sastojke – junetinu, svinjetinu, povrće, vodu te posude i pribor, dok su natjecatelji donijeli kotliće, plinske plamenike i začine po vlastitom izboru.

Ocjenjivački žiri od tri člana ocijenio je gulaše prema izgledu, boji, mirisu, ljutini, gustoći i okusu, a najbolje ekipe su nagrađene. Nakon završetka natjecanja i ocjenjivanja, gulaš je podijeljen mještanima i posjetiteljima.

Osim natjecanja u kuhanju gulaša, organiziran je bio i bogat zabavni program. Najmlađi posjetitelji uživali su u napuhancima, a atmosferu je dodatno podignuo tamburaški sastav Scandall. Za sve sudionike pripremljena je i nagradna igra iznenađenja, dok je nakon degustacije gulaša uslijedilo natjecanje u ispijanju piva. Večer završava nastupom Tamburaša bez imena.

Okupljeni su u parku uživali u dobroj hrani, zabavi i zajedništvu, čineći ovu manifestaciju posebnom prigodom za sve mještane i posjetitelje Drnja.

Foto: Goran Generalić, Drava.info

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live