AktualnoKulturaLife StyleNovostiVijestiVijesti iz Županije

KUD Molve na gostovanju u Biogradu na Moru

Na osobni poziv gradonačelnika grada Biograda na Moru Ivana Kneza, članovi male folklorne skupine i tamburaškog sastava KUD-a Molve su gostovaanjem u večernjim satima upriličili jednosatni samostalni koncert na prostoru ispred Gradske uprave.
Mnogobrojna publika je uživala u pjesmama i plesovima molvarskog kraja gdje su članovi tamburaške sekcije otvorili koncert sa tri pjesme, a nakon toga su se na pozornici pojavili i članovi male foklorne sekcije koji su izveli plesove i pjesme.
Nakon nastupa male folklorne sekcije, tamburaši KUD-a Molve su samostalno odsvirali i otpjevali te zabavili mnogobrojnu publiku pjesmama svih žanrova i područja Hrvatske, a koje je za to pripremio voditelj Matej Ištvan.
Članovi KUD-a Molve su na najbolji mogući način prezentirali Molve u sjevernom dijelu Dalmacije te prenesli dašak molvarske kulture i običaja zainteresiranim turistima i prolaznicima, koji su se u trenu nastupa našli na prostoru ispred Gradske uprave, a članovi tamburaške sekcije zabavili putnike na brodu prilikom povratka s otočića Katina u Biograd na Moru.
Ovo gostovanje i putovanje je ujedno bila i nagrada svim članovima male folklorne sekcije koji marljivo uvježbavaju plesne korake tijekom cijele godine.
„Zahvaljujemo gradonačelniku Biograda na Moru Ivanu Knezu i njegovom timu na svemu što su nam omogućili, od smještaja, nastupa, izleta brodom, sve obroke, a članovima KUD-a će ovo ostati u dubokom sjećanju.” – rekao je Petar Kovačić, predsjednik KUD-a Molve.

Izvor; Općina Molve (FB)

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live