AktualnoDogađajiNovostiVijestiVijesti iz Virovitičko-podravske županije

Na Kladarskom bregu počelo četvrto izdanje festivala vina i zalogaja “Slavonija i Podravina, wine not!?”

U Turističko-informativnom centru Klopotec na Kladarskom bregu počelo je četvrto izdanje jedinstvenog vinskog festivala “Slavonija i Podravina, wine not!?”.

U organizaciji Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije, partnerstvu s Javnom ustanovom za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Virovitičko-podravske županije te u suorganizaciji s lokalnim turističkim zajednicama, i ove godine nastala je posebna priča koja donosi šest različitih vinskih ugođaja i doživljaja na šest različitih lokacija diljem Virovitičko-podravske županije.
Na mjestu koje slavi vinogradarsku tradiciju Podravine ovaj prvi event, od ukupno njih šest tijekom rujna, nosi naziv “Vinski cabaret”. Ljubitelji dobrog vina, hrane i glazbe tako su guštali u vinima lokalnih proizvođača, “podravskom snacku” koji su pripremili Darko Baričević i učenici Srednje škole Stjepana Sulimanca Pitomača te stihovima vokalnog sastava The Fusion.

Drago mi je da smo ove godine ovu manifestaciju započeli upravo kod nas, u općini Pitomača, na našem predivnom Klopotecu gdje smo za goste pripremili vrhunska vina naših vinara te pravu podravsku deliciju. Rasprodani smo bili tri tjedna prije početka same manifestacije, ukupni broj ulaznica koje smo rasprodali je 40, a tražila se i ulaznica više što nam je bilo drago vidjeti. Kao i svake godine, potrudili smo se urediti cijeli prostor do zadnjeg detalja kako bi naši gosti zaista osjetili atmosferu “vinskog cabareta” – rekla je direktorica Turističke zajednice općine Pitomača Ivona Pankaz.

Uz brojne posjetitelje, festivalu je prisustvovala i županijska pročelnica za obrazovanje, kulturu i sport Martina Bunić. Festival vina i zalogaja „Slavonija i Podravina, wine not!?“ nastavlja se 13. rujna u Geo info centru u Voćinu pod nazivom „Papučki vinoplov“.

Foto: IB Production

Pogledajte cijelu FOTOGALERIJU

izvor: Općina Pitomača (preuzeto sa: www.vpz.hr, Foto: IB Production)

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live