AktualnoNovostiVijestiVijesti iz KoprivniceVijesti iz Županije

Dobivena sredstva za ‘Podravski lanac dobrote’ Crvenog križa Koprivnica

Za provedbu projekta “Podravski lanac dobrote” Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica dobilo je 38.962 eura bespovratnih sredstava.

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za infrastrukturno opremanje posrednika u lancu doniranja hrane s Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i ribarstva potpisala je ravnateljica koprivničkog Crvenog križa Adela Sočev.

– Proizvođače potičemo da doniraju viškove i robu pred istekom roka trajanja te sve te proizvode koristimo u našoj Pučkoj kuhinji ili dijelimo korisnicima Socijalne samoposluge u gradu i okolnih 11 općina. Kroz “Podravski lanac dobrote” ćemo nabaviti potrebnu infrastrukturnu opremu te nakon toga dokazati uspješnost projekta na način da u godinu dana prikupimo i podijeliti najmanje 10 tona hrane – kazala je prilikom potpisivanja ugovora Sočev i dodala kako Crveni križ Koprivnica već godinama razvija sustav doniranja hrane i nastoji utjecati na njezino što manje bacanje.

Projekt “Podravski lanac dobrote” trajat će 12 mjeseci, odnosno do 10. rujna 2025. godine, a odobrenim novcem Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica će kupiti vozilo i opremu za skladište, čime će se olakšati preuzimanje i podjela hrane korisnicima u potrebi.

Izvor: Drava.info

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live