AktualnoNovostiVijestiVijesti iz Županije

Županijsku upravu posjetio načelnik Općine Šolta

Župan Darko Koren je u prostorijama Županijske uprave održao sastanak s načelnikom Općine Šolta Nikolom Cecić Karuzićem na kojem je istaknuta snažna veza i dugogodišnje prijateljstvo Županije i Šolte.

Župan je načelniku predstavio aktualne projekte i aktivnosti koje se provode na području Koprivničko-križevačke županije, posebno u sektorima obrazovanja, zdravstva, digitalizacije i zelenih politika te kontinentalnog turizma koji pokazuje sve bolje rezultate. Istaknuo je važnost ravnomjernog i regionalnog razvoja svih krajeva Hrvatske te predstavio primjere dobre prakse i suradnje koje Županija u kontinuitetu izgrađuje s općinama na našem području, ali i s ostalim jedinicama lokalne samouprave u drugim krajevima Hrvatske.

Naglasio je zadovoljstvo što su Županija i Šolta, iako geografski udaljene, snažno povezane preko naivne umjetnosti te je podsjetio na sponu dalmatinske naivne umjetnosti s najznačajnijim predstavnikom Eugenom Buktenicom i hlebinske škole naivnog slikarstva koja je ishodište naivne umjetnosti u Hrvatskoj. Promocija naivnog slikarstva kao kulturnog identiteta našeg naroda od velikog je značaja ne samo za Koprivničko-križevačku županiju i Šoltu, već i cjelokupnu Hrvatsku, istaknuo je župan te izrazio zadovoljstvo što je jedna od pisanica nastalih u projektu „Pisanica od srca“našla svoje mjesto i na Šolti.

Načelnik Cecić Karuzić je zahvalio na gostoprimstvu i prijateljstvu te je izrazio zadovoljstvo što su Šolta i Županija povezane kulturnom sponom koja budi emocije kod ljudi i podsjeća na bogatstvo hrvatske tradicijske baštine. Poželio je da se prijateljstvo Podravine i Dalmacije još više produbi kroz suradnju turističkih zajednica i likovnih udruga naivnog slikarstva, a posebno Likovne udruge Eugen Buktenica i Udruge hlebinskih slikara i kipara naive.

Podsjetimo na kraju kako je Općina Šolta prije pet godina potpisala i Povelju o suradnji s Općinom Hlebine čime su ojačane veze dvije lokalne samouprave.

Izvor i foto: Koprivničko-križevačka županija

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live