AktualnoDogađajiEventiKulturaLife StyleNovostiVijestiVijesti iz Đurđevca

Branko Nađ u Muzeju grada Đurđevca održao izložbu pod nazivom “Hrvatska pod zvijezdama”

U Muzeju grada Đurđevca je održana izložba pejzažnih astrofotografija, na kojoj je predstavljena fotomonografija Branka Nađa pod nazivom “Hrvatska pod zvijezdama”.
Ova izložba donosi fotografije noćnih pejzaža snimljenih na poznatim hrvatskim turističkim i povijesnim lokacijama, uključujući Plitvička jezera, izvor Cetine, Jasenovac, Rt Kamenjak, Motovun i polja soli na Pagu.
Autor Branko Nađ rođen je u Čakovcu i završio je novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Trenutno je glavni urednik portala Akademski.hr. Tijekom posljednjih nekoliko godina, njegova fotografska strast usmjerena je ka pejzažnoj astrofotografiji, a iza sebe ima niz izložbi u Hrvatskoj te brojne domaće i inozemne foto nagrade. Koristi Nikon fotoaparate i Sigma objektive.
Fotograf Branko Nađ snima noćno nebo u RAW formatu i preferira noći bez Mjeseca ili, u nekim slučajevima, fotografira sam Mjesec. Za unaprijed planiranje koristi aplikacije za praćenje vremenskih uvjeta i astronomskih pojava kao što su zalasci i izlasci Sunca, Mjeseca, položaji Mliječne staze i kiše meteora. Njegova strast prema pejzažnoj astrofotografiji donosi magične prikaze noćnog neba na ekrane i u javne prostore.

Tekst; Martina Sabađija Buđak

Foto; Anja Čorba

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live