AktualnoKulturaLife StyleNovostiVijestiVijesti iz Đurđevca

Priključite se članovima KUD-a Petar Preradović u novoj sezoni

Ako volite pjesmu i ples, tradiciju i narodne nošnje, putovanja i prijateljstva, veselje, radost i nastupe onda je pravo vrijeme da se pridružite članovima KUD-a Petar Preradović. Oni upravo otvaraju novu sezonu i počinju s pripremama za nastupe koji ih čekaju tijekom zimskog i proljetnog razdoblja.
„Možeš nam se pridružiti već od ovog tjedna utorkom i petkom od 20 sati u prostorima Doma kulture, a probe dječje grupe počinju u srijedu od 18:30 sati” – poručuju iz KUD-a.
Rad Kulturnog umjetničkog društva Petar Preradović datira s kraja devetnaestog stoljeća;

– rekao je ranije za Podravski radio Đuro Bobovčan, predsjednik KUD-a Petar Preradović Đurđevac.
Društvo posjeduje vlastiti fundus narodnih nošnji, a u tamburaški instrumentarij uvode tradicijska glazbala: samicu, dude, gajde i cimbal.
Raznolikost hrvatskog plesnog folklora zabilježena je na prvom nosaču zvuka Podravino kraju mili, a autentični napjevi Podravine zabilježeni su na novom nosaču zvuka Pozvale so dekle dečke, u izvođenju ženskog ansambla Đurđevčice, koje su i dobitnice Porina.
KUD je dobitnik mnogobrojnih priznanja i nagrada od Grada Đurđevca, Koprivničko-križevačke županije i Hrvatskog sabora kulture. Sve je ovo najbolja preporuka i pozivnica da im se pridružite i uživate u ljepoti plesa i pjesme, te druženja i putovanja.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live