AktualnoNovostiVijestiVijesti iz Županije

Očekuje se rast vodostaja na Botovu, a vrhunac vodnog vala upravo prolazi Hrvatskom

Ne nazire se kraj ogromnim problemima koje je ciklona Boris uzrokovala u Europi. Prema posljednjim službenim podacima u osam sati, vodostaj rijeke Drave na Botovu iznosio je 235 centimetara.
Hoće li Boris donijeti probleme i u područjima uz rijeku Dravu na području Koprivničko-križevačke županije, ekipa portala Drava.info je provjerilia u Hrvatskim vodama, a kako im je rekao Goran Martinez, zamjenik rukovoditelja za branjeno područje VGO-a Varaždin, stanje je redovno i nema mjesta panici.
– Protoci Drave iz Austrije i Slovenije i protok Mure iz Slovenije su u granicama ispod proglašenja pripremnog stanja obrane od poplava, tako da se u Podravini ne očekuje značajno povećanje protoka rijeke Drave. a samim time ni vodostaja rijeke Drave na području cijele županije – kazao je Martinez.
Dodao je kako vrhunac vodnog vala upravo prolazi kroz Hrvatsku.
– Možda će se za nekih 20, odnosno 30 centimetara povećati vodostaj na vodomjernoj stanici Botovo, ali i to će sve biti ispod onih razina na kojima se proglašava opće pripremno stanje obrane od poplava, a čak možemo reći i da će to biti i tri metra ispod onih najviših vodostaja koji su zabilježeni u kolovozu prošle godine – zaključio je Martinez.

Izvcor; Drava.info

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live