AktualnoLife StyleNovostiVijestiVijesti iz zemlje i svijetaVijesti iz Županije

Predstavnici Gimanzije i Šolskog centra Velenje posjetili Županijsku upravu

U prostorijama Županijske uprave je održan sastanak s predstavnicima Gimnazije Velenje i Šolskog centra Velenje iz Slovenije, a goste su primili zamjenik župana Ratimir Ljubić, pročelnica Ana Mušlek i ravnatelj koprivničke Gimnazije „Fran Galović“ Vjekoslav Robotić.
Posjet Županijskoj upravi organiziran je u sklopu partnerstava na ERASMUS plus projektu K122 mobilnosti učenika i nastavnika iz Slovenije u kojem sudjeluje koprivnička Gimnazija. Zamjenik Ljubić je izrazio zadovoljstvo ovom suradnjom te istaknuo važnost umrežavanja škola iz susjednih zemalja radi jačanja kompetencija učenika te razvoja novih znanja. Naglasio je kako je Koprivničko-križevačka županija posvećena potpori ovakvim projektnim inicijativama koje doprinose obrazovanju i međunarodnoj suradnji.
Tijekom svog boravka slovenski učenici sudjeluju u brojnim dnevnim aktivnostima vezanim uz biciklizam, treking, kajakarenje, ronjenje i fizičku pripremu, uz paralelno učenje geografije, povijesti, kulture i običaja našeg kraja. Ova suradnja doprinosi razmjeni znanja i iskustava između dviju škola, a važan naglasak stavljen je na povezivanje kroz sport i obrazovne aktivnosti.
Sastanak je također poslužio kao prilika za predstavljanje novih projektnih planova, uz isticanje važnosti nastavka podrške ovakvim suradnjama.

Izvor; KKŽ

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live