AktualnoNovostiVijestiVijesti iz Županije

Konstituirana tijela i doneseni novi opći akti Turističke zajednice područja Dravski peski

Kraj ljeta donio je mnogo administrativnih poslova u Turističkoj zajednici područja „Dravski peski“ pri čemu su formirana nova tijela i donesen veći broj općih akata. Riječ je tu o poslovima koje šira javnost, dionici u turizmu i sami turisti vrlo često ne primjećuju, no isti su neophodni kako bi se poslovalo prema nacionalnim pozitivnim propisima i općim aktima turističke zajednice, a sve ih je pripremio direktor dr. sc. Robert Čimin.

Tako je u novi četverogodišnji mandat krenula s radom Skupština od 15 članova koju predvodi predsjednik Vjekoslav Maletić, a u njen sastav se prema Statutu turističke zajednice biraju po tri predstavnika iz redova iznajmljivača, četiri predstavnika iz redova trgovine, četiri predstavnika iz redova ugostiteljstva i četiri predstavnika iz ostalih djelatnosti na području kojim djeluje ova turistička zajednica i to prema visini uplaćenih turističkih članarina i boravišnih pristojbi u 2023. godini. Članovi turističke zajednice stoga su dali svoje predstavnike, što je Skupština i potvrdila. Na konstituirajućoj sjednici donesen je novi Poslovnik o radu Skupštine usklađen sa zakonskim odredbama te je proveden izbor članova Turističkog vijeća u novom sazivu koji će djelovati od 2024. do 2028. godine.
Uz predsjednika, Turističko vijeće čini 8 članova pri čemu se vodi računa da u njenom sastavu budu oni članovi koji obavljaju ugostiteljsku djelatnost ili pružaju druge usluge u turizmu, odnosno izravno se ili neizravno bave turizmom na ovom području.

Foto: TZP Dravski Peski

Na svojoj prvoj sjednici Turističko vijeće TZP Dravski peski također je donijelo novi Poslovnik o svom radu, potom Pravilnik o djelokrugu, organizaciji, načinu rada i unutarnjem ustrojstvu i Pravilnik o radnim odnosima, plaćama te drugim pravima i obvezama radnika TZP Dravski peski, kao i Pravilnik o provedbi postupka jednostavne nabave. Sve to provedeno je nakon izvršenog redovitog nadzora Ministarstva turizma i sporta sredinom ljeta ove godine, odnosno danim uputama i smjernicama za doradu općih akata. Potrebno je naglasiti da su ovim radnjama stvoreni kvalitetni preduvjeti za dalji razvoj destinacije Dravski peski, a kako je cjelokupan rad turističkih zajednica javan potrebno je povremeno izvijestiti i o tome. Svaki od navedenih članova zasigurno će pripomoći turističkoj zajednici u unaprjeđenju usluge kako bi se u konačnici stvorio što bolji završni turistički proizvod.

Izvor i Foto: TZP Dravski Peski

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live