AktualnoNovostiVijestiVijesti iz Županije

Održana 20. sjednica Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije

U prostoru koprivničke Gradske vijećnice je održana 20. sjednica Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije na kojoj su članovi raspravljali o 13 točaka dnevnog reda. Sjednicu je vodio predsjednik Skupštine Damir Felak, a sjednici su prisustvovali župan Darko Koren i zamjenik župana Ratimir Ljubić te pročelnici županijskih upravnih tijela i ravnatelji županijskih ustanova.
Župan Darko Koren uvodno je obrazložio Polugodišnji izvještaja o izvršenju Proračuna Koprivničko-križevačke županije istaknuvši kako su prihodi i primici u prvom polugodištu 2024. godine planirani u iznosu od 92 milijuna eura, a ostvareno je 40 milijuna eura, odnosno 43 posto godišnjeg plana.
Nakon rasprave Skupština je usvojila Izvješće, a potom je ravnatelj Županijske uprave za upravljanje županijskim i lokalnim cestama Koprivničko-križevačke županije Dragutin Guzalić predstavio Izvješće o polugodišnjem izvršenju Financijskog plana ŽUC-a za 2024. godinu u koje je naglašeno kako je ŽUC tijekom prvih šest mjeseci ugovorio javnu nabavu za izvođenje radova u vrijednosti tri milijuna eura. Izvješće je nakon rasprave prihvaćeno.
Pred članovima Skupštine potom se našlo Izvješća o radu župana Koprivničko-križevačke županije za razdoblje od 1.siječnja do 30. lipnja 2024. godine koje je obrazložio župan Koren naglasivši kako je Županija nastavila s realizacijom započetih projekata u sektorima obrazovanja, zdravstva, gospodarstva i ostalih područja te aktivno provodi politiku ravnomjernog razvoja.
Istaknuo je kako je Županija pokrenula jedan od trenutno najznačajnijih projekata, a to je rekonstrukcija dvorca Inkey vrijedna 13,1 milijuna eura te podsjetio i na turistički projekt izgradnje Interpretacijskog centra „Bolenov dravski put“ vrijedan 3,5 mil. eura koji je pokrenut u suradnji s Općinom Gola.
Župan je predstavio Odluke o stipendiranju studenata s područja Koprivničko-križevačke županije te naglasio da će se povećati iznos za stipendiranje studenata sa 150 na 200 eura te da će se ove godine stipendirati 20 studenata više nego prethodne, a Odluka je nakon rasprave prihvaćena.
Članovi Skupštine podržali su Odluku o nagradi za rad članovima vijeća i predstavnicima nacionalnih manjina Koprivničko-križevačke županije. Usvojeno je Izvješće o poslovanju trgovačkih društava za 2023. godinu u suvlasništvu Koprivničko- križevačke županije s prijedlogom Zaključka „Piškornice“ d.o.o. koje je predstavio direktor Piškornice Mladen Ružman, dok je pročelnik Marijan Štimac predstavio poslovanje PZC-a Varaždin.

Izvor; KKŽ

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live