AktualnoNovostiVijestiVijesti iz Županije

Općina Kalinovac; Projekt građanin – Naša zajednica

Učenici i učenice 4. razreda Osnovne škole Ivan Lacković Croata Kalinovac uključili su se u izvannastavnu aktivnost Projekt građanin uz vodstvo učiteljice Jasne Miklaušić.
Cilj projekta je pružiti učenicima mogućnost da kroz razne radionice razvijaju i stječu odgovornost te da prakticiraju demokratska načela unutar škole i lokalne zajednice.
Projekt nosi naslov Naša zajednica, a cilj je bolje međusobno povezivanje udruga i ustanova koje djeluju na području Općine Kalinovac. Glavni akteri su djeca koja će svojim aktivnostima omogućiti bolje povezivanje svih udruga.
Projekt je započeo sastankom učiteljice Jasne Miklušić s načelnikom Općine Kalinovac Darkom Sobotom kojemu je predstavljen plan, a koji je prihvatio sve planirano i podržao ovakav način suradnje.
Ove godine će se u projekt uključiti sljedeće udruge i ustanove: Općina Kalinovac, Osnovna škola Ivan Lacković Croata, Dječji vrtić Bubamara , NK Kalinovac, KU Tomislav Franjić, KUD Grgur Karlovčan, Udruga umirovljenika, DVD Kalinovac i Lovačka udruga „ZEKO“.
Predstavnici su pozvani na sastanak koji se održao u prostorijama Osnovne škole Ivan Lacković Croata Kalinovac, a učiteljica Miklaušić upoznala ih je s ciljem projekta i planiranim aktivnostima. Nazočni su dali i svoje prijedloge te zajednički osmislili plan djelovanja, a dogovoreno je i da će na svim planiranim aktivnostima biti prisutni i predstavnici svake udruge i ustanove.

Izvor; Općina Kalinovac

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live