AktualnoNovostiVijestiVijesti iz Đurđevca

Đurđevački mališani učili o sigurnosti u prometu; Krešić: Ovom akcijom ih želimo upozoriti na opasnosti koje krije promet

Sigurno u školu s HAK-om.

Autoklub Đurđevac i Policijska postaja Đurđevac zajednički su na Trgu Sv. Jurja u Đurđevcu proveli preventivnu akciju Sigurno u školu s HAK-om.
U akciji su sudjelovala djeca predškolske dobi iz dječjeg vrtića Maslačak i djeca prvih razreda Osnovne škole Đurđevac, koja su na postavljenom poligonu pokazala vještine upravljanja biciklom i drugim prometalima poput romobila i roli.
Akcija se tradicionalno provodi svake godine uoči početka školske godine, a u cilju ukazivanja na opasnosti s kojima se u suvremenom prometu susreću djeca kao i na brojnost djece koja aktivno sudjeluju u prometu.
Podršku najmlađim sudionicima u prometu koji su isprobali poligon dali su: gradonačelnik Hrvoje Janči, ravnatelj Osnovne škole Đurđevac Danijel Domišljanović i Pero Krešić iz Autokluba Đurđevac;

– rekao je Krešić za Podravski radio, dodavši kako je problem djece u prometu, najčešće vezan za rizike njihovog sudjelovanja u prometu u funkciji pješaka i biciklista, kao i u svojstvu putnika u automobilu.

„Ova im je akcija približila niz situacija s kojima će se svakodnevno susretati na cestama, a i stekli su potrebne vještine kojima će sigurnije sudjelovati u prometu, ali i pozitivno utjecati na navike i ponašanje svojih roditelja i obitelji” – rekao je gradonačelnik Janči.

Ovakvim akcijama nastoji se kroz zabavne sadržaje približiti pojam prometa i sudjelovanja u prometu onim najmlađima, a akciji su se osim djece, u velikom broju odazvali i građani grada Đurđevca.

Fotogalerija je dostupna u nastavku;

Tekst i foto; Silvija Zidar

 

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live