AktualnoNovostiVijestiVijesti iz ĐurđevcaVijesti iz Županije

Učenici Osnovne škole Kloštar Podravski i Strukovne škole Đurđevac zajednički obilježili Europski dan jezika

Učenici Strukovne škole Đurđevac i Osnovne škole Kloštar Podravski zajednički su obilježili Europski dan jezika kroz projekt „European Day of Languages“.

Ove godine učenici 4.c razreda Strukovne škole Đurđevac s profesoricom Melinom Lopar ugostili su učenike OŠ Kloštar Podravski, zajedno s njihovom učiteljicom Danijelom Jakelić, pedagogom Miroslavom Saragom i knjižničarkom Petrom Štefec.
Nastavni sat započeo je predavanjem Petre Štrangar o važnosti učenja stranih jezika i dobrobitima poznavanja više jezika. Učenici su zatim imali priliku čuti Vita Popovića koji je prezentirao svoj poslovni plan na engleskom jeziku, pokazujući kako su njegovo znanje engleskog jezika i struka međusobno povezani.
U drugom dijelu sata učenici su se zabavljali rješavajući kviz općeg znanja o jezicima, a na kreativnoj radionici izrađivali su plakate i okvire za fotografiranje s porukama na raznim jezicima. Također, učenici Strukovne škole Đurđevac izradili su razglednice koje su poklonili gostima.
Ovaj dan bio je pun učenja, zabave i interakcije, što je pridonijelo stvaranju lijepih uspomena i jačanju prijateljskih veza između naših škola. Ponosni smo što smo zajedno proslavili raznolikost jezika i kulture, te se nadamo da će ova tradicija trajati i u budućnosti, istaknuli su učenici i profesori.

Izvor i foto: Danijela Jakelić

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live