AktualnoNovostiVijestiVijesti iz Đurđevca

Đurđevačka delegacija mladih u studijskom posjetu Karlovcu, Kastvu i Pazinu

Od 25. do 27. rujna, delegacija mladih iz Grada Đurđevca i prigradskih naselja posjetila je Karlovac, Kastav i Pazin kako bi se upoznala s inovativnim pristupima rada s mladima.
Studijski posjet okupio je 16 mladih u dobi od 15 do 24 godine, koji su kroz ovaj trodnevni program dobili uvid u uspješne modele i projekte lokalnih zajednica koji se tiču rada s djecom i mladima.
Cilj ovog putovanja bio je usvajanje znanja o programima koji potiču aktivnu participaciju mladih u zajednici, razvijanje vještina vođenja projekata te stjecanje iskustava o metodama uključivanja javnosti u proces donošenja odluka. Delegacija iz Đurđevca posjetila je centre za mlade, sudjelovala u razgovorima sa savjetima mladih te se upoznala s radom udruga koje se bave mladima. Također, raspravljalo se o načinima na koje donositelji odluka u ovim gradovima surađuju s mladima i kreiraju projekte koji odgovaraju njihovim potrebama.
Nositelj projekta je Grad Đurđevac, a provodi se u suradnji s Udrugom za održivi razvoj SUMA. Ovaj projekt ima za cilj jačanje uloge mladih u društvenim procesima te njihovo osposobljavanje za aktivno sudjelovanje u razvoju lokalnih zajednica.
Ovo studijsko putovanje samo je jedan od koraka prema ostvarivanju dugoročne vizije većeg uključivanja mladih u život zajednice te poticanja održivog razvoja i aktivnog građanstva – stoji u objavi.

Izvor; Grad Đurđevac

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live