AktualnoNovostiVijestiVijesti iz zemlje i svijetaVijesti iz Županije

Župan Koren u Varaždinu na panelu; tema cestovne i željezničke infrastrukture

Projekti i gradnja cestovne i željezničke infrastrukture bile su glavne teme konferencije „Hrvatski sjever: brze ceste i/ili željeznica“ koja je jučer održana u Varaždinu, kojoj je uime Koprivničko-križevačke županije prisustvovao župan Darko Koren, a na panelu su sudjelovali i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar i župan Međimurske županije Matija Posavec.
O ulaganjima u prometnu infrastrukturu govorio je i župan Koren koji je podsjetio da se na području Koprivničko-križevačke županije odvijaju veliki projekti vrijedni preko 700 milijuna eura, od kojih značajan dio otpada na izgradnju drugog kolosijeka željezničke pruge od Križevaca do mađarske granice. Isto tako, kazao je, napreduju radovi na izgradnji dionice brze ceste od Križevaca do Kloštra Vojakovačkog te se očekuje i nastavak izgradnje prema Koprivnici, a ta je dionica implementirana i u Razvojni sporazum Sjever koji je podržala Vlada RH. Župan je naglasio kako je Koprivničko-križevačka županija među prvima u Hrvatskoj započela s realizacijom usluge javnog-linijskog prijevoza kojim je omogućila funkcionalni i jeftin prijevoz, posebno za kategorije učenika, studenata, umirovljenika i osoba s invaliditetom, koji ostvaruju velike popuste ili pak plaćaju simbolične iznose za prijevoz.
Predsjednik Uprave Hrvatskih željeznica Ivan Kršić istaknuo je kako se u željeznice u idućih deset godina planira uložiti oko šest milijardi eura, a o realiziranim projektima i planovima govorio je član Uprave Hrvatskih cesta govorio je Alen Leverić.
Na sjeveru Hrvatske realiziran je niz investicija u cestovnoj infrastrukturi i to sukladno dinamici koja je prije godinu dana dogovorena sa županom Varaždinske županije, napomenuo je član Uprave Hrvatskih cesta Alen Leverić.

Izvor; KKŽ

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live