AktualnoLife StyleNovostiVijestiVijesti iz Đurđevca

Učenici trećih razreda OŠ Đurđevac na izvanučioničkoj nastavi u Repašu i Čambini

Učenici trećih razreda Osnovne škole Đurđevac u pratnji svojih učiteljica Nade Petrović, Monike Rupčić i učitelja Davora Šokeca, asistentice u nastavi Sanele Janči i Vedrane Beg ostvarili su zanimljivu poludnevnu izvanučioničku nastavu. Posjetili su Šumariju Repaš i Značajni krajobraz Čambina te učenike i učiteljice PŠ Repaš, gdje su upoznali život i rad učenika i učitelja u kombiniranim razrednim odjelima 1. i 4. te 2. i 3. razreda, zajedno se družili i razmijenili radna iskustva.
U dogovoru s upraviteljem Brankom Sobota i stručnim vodstvom Mirjane Molvarec, učenici su imali priliku upoznati i naučiti nešto više o repaškim šumama, vidjeti najstariji hrast lužnjak, starosti i preko 300 godina, biljni i životinjski svijet ovog zaštićenog područja. Obišli su i krajobraz Čambina, biser hrvatskog Prekodravlja gdje im je Molvarec pričala o povijesti, mitskim bićima i legendama tog kraja, svetom Hubertu te o staništima živoga svijeta, ptica, sisavaca i riba, flore te grmolike i šumske vegetacije.
Ovakav oblik nastave potaknuo je učenike na postavljanje niza pitanja na koja im je voditeljica sa zadovoljstvom odgovarala. U slobodnom vremenu učenici su uživali u igri, razgovoru, razgledavanju i fotografiranju na prostoru čistog i zanimljivog krajobraza.
Na putu prema kući zaustavili su se kod mosta preko rijeke Drave gdje su učenici mogli vidjeti ovu veliku rijeku širokog korita i kroz razgovor s učiteljima saznati o njezinom toku od izvora do ušća, biljnom i životinjskom svijetu, njenom značenju za stanovništvo u prošlom i sadašnjem vremenu.

Izvor; OŠ Đurđevac

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live