AktualnoNovostiVijestiVijesti iz Županije

SUSJEDNE OPĆINE Samošćanec: “S ponosom najavljujem otvorenje vrtića u Đelekovcu, a ove godine po prvi put dijelimo božićnice umirovljenicima i studentima”

Novi dječji vrtić u Đelekovcu završen je i spreman za otvorenje.

Kako je za Podravski radio u emisiji Susjedne općine rekla načelnica Općine Đelekovec Lara Samošćanec, otvorenje vrtića predviđeno je za petak:

-kazala je načelnica Samošćanec te istaknula kako je ta ovaj projekt povučeno više od 800 tisuća eura sredstava.
Naime, ukupna vrijednost projekta je nešto više od milijun eura, od čega je iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti stiglo 360 tisuća eura, Ministarstvo znanosti i obrazovanja poslalo je još 400 tisuća, dok je ostatak podmiren iz proračuna Općine.

Snimio Goran Generalić

Završena je i izgradnja pripadajućeg dječjeg igrališta, vrijednog oko 55 tisuća eura. Postavljena su igrala, gumene antistres ploče te uređene zelene površine. Ovaj dio projekta sufinancirao je nekadašnji Središnji državni ured za demografiju i mlade, sada Ministarstvo demografije i useljeništva, u iznosu 30 tisuća eura.

Nadalje, u vidu skrbi o mještanima, načelnica Samošćanec istaknula je i kako je Općinsko vijeće po prvi put donijelo odluku o podjeli božićnica za umirovljenike i studente s područja općine:

-zaključila je Samošćanec.

Pogledajte emisiju Susjedne općine;

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live