AktualnoLife StyleNovostiVijestiVijesti iz ĐurđevcaVijesti iz Županije

Đurđevački branitelji posjetili bojišta zapadne Slavonije

Udruga branitelja Domovinskog rata, pripadnika Protuzračne obrane Đurđevac je uoči obilježavanja 33. obljetnice osnivanja, za članove ratnog stožera i pripadnike Udruge branitelja organizirala posjet bojištu zapadne Slavonije kojem je tijekom Domovinskog rata imala zadaću zaštite 117. brigade Koprivnica.

Izletu su se osim članova udruge pridružili i zapovjednici Zapovjedništva za potporu Bjelovar, Ureda za obranu Đurđevac i Hrvatskog časničkog zbora.
U okviru programa branitelji su posjetili Muzej vojne i ratne povijesti u Pakracu u kojem je ravnatelj Mario Tušek predstavio postavljene zbirke u muzeju s posebnim naglaskom na ratne zastave, naoružanje i odore svih postrojbi hrvatske vojske koji su donirali osobno sudionici Domovinskog rata.

Predsjednik Udruge Marijan Matočec je domaćinu poklonio knjigu koja opisuje ratni put postrojbe PZO Đurđevac i film “Protuzračna obrana Đurđevac u Domovinskom ratu” .
Članovi su potom posjetili spomen područje Novska- Trokut na kojem su položili vijence i upalili svijeće svim poginulim braniteljima te u posebno posjetili mjesto stradavanja đurđevačkih dragovoljaca Tome Čižmešinkina, Ivana Rengela i Zlatka Zubića.

Izvor: Udruga branitelja Domovinskog rata PZO Đurđevac

U Veteranskom centru u Daruvaru primio ih je ravnatelj Dren Stoček koji je predstavio Centar i sve usluge za rehabilitaciju hrvatskih branitelja. Udruga je poklonila dvije knjige za biblioteku Veteranskog centra.
Posjet je završio rekreacijom u Daruvarskim toplicama i zahvalom ravnatelju Ratku Vukoviću.
Program branitelja financijski je podržala Koprivničko-križevačka županija.
Dodajmo na kraju kako će se 33. obljetnica osnivanja PZO Đurđevac održati u petak 11. listopada u Đurđevcu, a program uključuje polaganje vijenaca na groblju u Đurđevcu , svečanu sjednicu u Domu kulture, okrugli stol o pravima branitelja te zajedničku večeru.

Izvor: Udruga branitelja Domovinskog rata PZO Đurđevac

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live