AktualnoNovostiSportske vijestiVijestiVijesti iz zemlje i svijetaVijesti iz Županije

U Đelekovcu održano 8. Otvoreno prvenstvo Općine Đelekovec u amaterskoj radiogoniometriji i 24. Ekipno prvenstvo Hrvatske “Croatia Cup 2024.” za slijepe

U Đelekovcu je održano 8. Otvoreno prvenstvo Općine Đelekovec u amaterskoj radiogoniometriji i 24. Ekipno prvenstvo Hrvatske “Croatia Cup 2024.” za slijepe u organizaciji Športske udruge slijepih “Podravina” Koprivničko-križevačke županije.

Sudjelovalo je ukupno 15 natjecatelja iz četiri kluba. Uz domaćina, sudjelovali su i natjecatelji iz kluba “Louis Braille” iz Zagreba, Udruge slijepih Istarske županije i Udruge slijepih Ličko-senjske županije.
U kategoriji žene, uvjerljivo najbolje su bile članice županijske udruge, a najbrža od svih bila je Melita Mezga koja je odnijela zlato u svojoj kategoriji i srebrnu medalju u ukupnom plasmanu.
Kod Seniora, najbrži je bio Mihael Đurašin iz kluba “Louis Braille”, a u stopu ga je pratio, na drugom mjestu Dejan Cifrek.
U kategoriji seniori, također je najbrži bio Marijan Črneli koji je uvjerljivo pomeo konkurenciju i svojim odličnim rezultatom bio najbolji i u generalnom plasmanu.
U sklopu “Croatia Cupa 2024.” najbolja ekipa u kategoriji Žene je bila ona u sastavu Melita Mezga i Ana Glavaš Jambreušić (ŠUS “Podravina” KKŽ), u kategoriji Seniori zlato je odnijela ekipa u sastavu Mihael Đurašin i Damir Ugrin, a u kategoriji Veterani, najbolji su bili Marijan Črneli i Ivica Ferenčić, članovi ekipe ŠUS “Podravina” KKŽ.
Organizacija ovog natjecanja dio je projekta “ARG za sve – 2024.” kojeg sufinanciraju Općina Đelekovec, Zajednica tehničke kulture Grada Koprivnice, Zajednica tehničke kulture KKŽ i Hrvatski savez slijepih.
Amaterska radiogoniometrija odlična je tehnička disciplina kojom se mogu baviti slijepe osobe, vježbati svoju koncentraciju i sluh te snalaženje u nepoznatom prostoru.

Izvor i foto: Udruga slijepih Koprivničko-križevačka županija

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live