AktualnoKulturaNovostiVijestiVijesti iz ĐurđevcaVijesti iz Županije

Publika u Muzeju Grada Đurđevca uživala u koncertnom nastupu dua Ivane Kenk Kalebić i Mie Elezović

Poznate hrvatske glazbenice Ivana Kenk Kalebić i Mia Elezović u Muzeju Grada Đurđevca, održale su vrhunski glazbeni koncert.

Izvođenjem skladbi stranih i domaćih autora, glazbenice su po prvi puta upoznale đurđevačku publiku s ljepotom zvuka mandoline, te ih provele kroz njenu povijest.

Za klavirom je bila Mia Elezović, poznata hrvatska pijanistica koja je održala brojne solističke klavirske recitale, a nastupala je i s mnogim različitim komornim sastavima u Hrvatskoj, ali i šire.

Izvor: Grad Đurđevac

Ivana Kenk Kalenetić svojim virtuoznim sviranjem na mandolini publici je predstavila repertoar i razvoj tehničkih mogućnosti mandoline kroz povijest. Diplomiranjem mandoline u Italiji postala je prva diplomirana mandolinistica u Hrvatskoj.
Voditeljica je brojnih glazbenih radionica, koncertmajstorica i vrlo aktivna u splitskom mandolinskom krugu.
Ministarstvo kulture i medija RH i Grad Đurđevac omogućili su đurđevačkoj glazbenoj publici, a pogotovo polaznicima Glazbene škole, priliku slušati virtuoze na instrumentima, vrhunske glazbene pedagoginje i upoznati jedan novi instrument. O njihovim bogatim glazbenim karijerama govorila je ravnateljica Muzeja Edita Janković Hapavel, a životopise čitala Martina Makar.

Izvor: Grad Đurđevac

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live