AktualnoDogađajiEventiKulturaNovostiVijestiVijesti iz ĐurđevcaVijesti iz zemlje i svijetaVijesti iz Županije

Đurđevac domaćin jubilarnog 10. FRA MA FU festivala reportaže i reportera

Nakon Dana voća i Medvenog dana, na vrata nam kuca treći vikend Jeseni u Đurđevcu, koji će obilježiti festival FRA MA FU – festival reportaže i reportera.

U organizaciji Hrvatskog novinarskog društva, Studijskog instituta za novinarstvo, kulturu i obrazovanje i Turističke zajednice grada Đurđevca, održat će se 10. FRA MA FU festival. U sklopu festivala bit će dodijeljene nagrade za najbolje novinarske radove – reportaže objavljene u hrvatskim medijima i medijima na hrvatskom jeziku u inozemstvu.

Tko su ovogodišnji laureati, saznat će se u petak, 18. listopada, u 16:00 sati, na otvaranju jubilarnog izdanja u Dvorani Doma kulture u Đurđevcu.
Festival se ove godine održava u srcu Podravine, u Đurđevcu, koji po prvi put postaje domaćin ovog festivala reportera i novinara. Nakon dodjele nagrada za najbolje reportaže, kreativna organizacijska ekipa FRA MA FU festivala pripremila je bogat kulturno-umjetnički, glazbeni i edukativni program.

Brojni posjetitelji moći će sudjelovati na tribinama i okruglom stolu posvećenima temi „Umjetna inteligencija i reportaža“. Osim toga, imat će priliku pogledati projekciju nagrađivanog dokumentarnog filma „Brat“, koji nakon tridesetak svjetskih festivala stiže u Đurđevac. Također, bit će postavljene izložbe fotografija „Rock & Rat“ i „Veliki požar u Osijeku“ u Muzeju Grada Đurđevca.
Ljubitelji knjiga moći će uživati u predstavljanju čak tri naslova vezana za Franju Martina Fuisa. Predstavit će se zbirka njegovih pjesama po izboru Veljka Krulčića, slikovnica Marine Mađarević i Anje Duršot, te monografija „Maurović: Od Mula do Mula“ koju potpisuje Veljko Krulčić. Također, bit će predstavljena i knjiga „Umjesto kave: izabrani blogovi o netemama 2016.-2023.“ autorice Božice Brkan.
U nedjelju, 20. listopada, kod utvrde Stari grad, Šime Strikoman snimit će milenijsku fotografiju.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live