AktualnoNovostiVijestiVijesti iz Đurđevca

Strukovna škola Đurđevac; obilježen Svjetski dan svemira

Tema ovogodišnjeg Svjetskog tjedna svemira je „Svemir i klimatske promjene“. Klimatske promjene i uništavanje ekosustava predstavljaju ozbiljnu prijetnju našem planetu, a očuvanje prirodnih resursa i bioraznolikosti postaje pitanje od iznimne važnosti za budućnost vrste Homo sapiens. Klimatske promjene značajno utječu na dostupnost i kvalitetu vode, uzrokujući promjene u obrascima padalina, taljenju ledenjaka, porastu razine mora i češće ekstremne vremenske prilike.
Upravo iz tih razloga učenici Strukovne škole Đurđevac su se i ove godine, osmi puta za redom, pridružili ovom svjetski poznatom tjednu koji ukazuje na probleme koji su zajednički svima nama, a potrebno ih je osvijestiti kod svih ljudi, a ponajviše kod učenika.

Tako su učenici 1.b razreda smjera tehničar za računalstvo, 1.c razreda smjera web dizajner te učenice 2.f razreda smjera frizer, kozmetičar i pediker, sa svojom nastavnicom biologije i kemije Zvjezdanom Smes, aktivno sudjelovali u obilježavanju Svjetskog tjedna svemira.
Kroz prezentacije o ozonskim rupama, kiselim kišama, stakleničkim plinovima, planetima, svemirskim misijama, učenici su aktivnim slušanjem i diskusijom osvijestili urgentnu potrebu za promjenom ljudskog ponašanja prema prirodi. Mnogi od njih su izradili modele planeta i Sunčevog sustava koje možete vidjeti u našoj školskoj knjižnici te glasovati za Vama najljepši uradak.

Izvor; Strukovna škola Đurđevac

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live