AktualnoNovostiVijestiVijesti iz Županije

Županija ugostila projektne partnere ICTr-CE projekta

U sklopu projekta Inovativni participativni održivi poslovni model za bicikliranje rutom željezne zavjese (ICTr-CE),  Koprivničko-križevačka županija je ugostila projektne partnere iz Mađarske, Slovenije, Austrije, Češke, Poljske, Slovačke, Belgije i Njemačke.
Na radnim sastancima se razgovaralo o razvoju booking centra te kriterijima koje mora ispuniti, izradit će se i aplikacija za mobilne uređaje koja će obuhvatiti područje EuroVelo 13, odnosno biciklističku rutu Željezne zavjese, a u cilju održivosti projekta i nakon njegova završetka uspostavit će se ICTr-CE savez u sastavu svih projektnih partnera. Također, identificirane su prednosti i nedostaci pojedinog područja biciklističke rute, a ukupno tri etape prolaze područjem Koprivničko-križevačke županije i to Letenye – Koprivnica, Koprivnica – Đurđevac i Đurđevac – Drávatamási. Za male i srednje poduzetnike aktivne u području turizma uz biciklističku rutu održat će se edukacije te će se poticat njihovo umrežavanje, kao i razvoj kreativne i inovativne turističke ponude.
Nadalje, razgovaralo se o komunikacijskom planu projekta, prezentiran je financijski pregled potrošnje sredstava te naglašena važnost pravovremenog izvještavanja. Prezentirani su provedene prekogranične promotivne aktivnosti te su dogovoreni sljedeći koraci po radnim paketima u nadolazećem razdoblju.
Po završetku radnih sastanaka, projektni partneri bili su u prilici upoznati kulturne i prirodne vrijednosti Podravine, posjetili su Galeriju naivne umjetnosti u Hlebinama, potom nastavili put biciklirajući prema jezerima Gabajeva Greda i Čingi Lingi, a svoj posjet završili su u Posjetiteljskom centru Đurđevački pijesci i utvrdi Stari grad Đurđevac.

Izvor; KKŽ

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live