Novosti

Projekt nadogradnje Interpretacijskog centra prezentiran u Ministarstvu turizma

U Ministarstvu turizma održana je prezentacija projekta nadogradnje postojećeg Interpretacijskog centra Picokijade u utvrdi Stari grad. Projekt je predstavio gradonačelnik Hrvoje Janči i projektni tim sastavljen od predstavnika Grada i projektanta, a rezultati natječaja trebali bi biti uskoro objavljeni.
Kako se sljedeće godine obilježava 50. obljetnica Legende o Picokima i 10. obljetnica od dobivanja znaka Europske destinacije izvrsnosti, cilj je do Picokijade završiti ovaj projekt koji je zapravo nadogradnja postojećeg centra.
Projektom se predviđa rekonstrukcija zapadnog zida s kulom na mjestu gdje se sada nalaze drvene kulise, a rekonstrukcijom bi se dobila i kula s vidikovcem te moderna suvenirnica. Projekt ima i segment nadogradnje proširene stvarnosti kojom bi se postigla dodatna atraktivnost u interpretaciji postojećih kulturnih sadržaja koje nudi Stari grad.
Ukupna vrijednost projekta je 2,1 mil kuna, a maksimalan iznos sufinanciranja ministarstva iznosi 50% od ukupne vrijednosti projekta.
Stari grad sa svojom turističkom ponudom postaje sve značajnija destinacija kako u Đurđevcu, tako i u regiji. Ovim dodatnim ulaganjem želi se nastaviti pozitivan trend u razvoju inovativnih turističkih sadržaja i interpretacija sve popularnije kulturne i prirodne baštine.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live