Novosti

„PODRAVINA SVOJEMU GENERALU“ – NAPOKON SLOBODA

U Domu „Mladen Markač“ u Đurđevcu održana je svečanost obilježavanja pete obljetnice izricanja oslobađajuće presude hrvatskim generalima u Haagu.
Organizatori, su priredili bogat kulturno-umjetnički program u kojem su nastupili Oktet „Sveti Juraj“ Đurđevac, Kud „Petar Preardović“ i to tamburaška sekcija i ŽVS „Katarine“, učenici 2.d razreda OŠ Grgura Karlovčana Đurđevac, Matija Vogrinčić i David Islam.
Kako bi širili spoznaju o važnosti donošenja oslobađajuće presude hrvatskim generalima u Haagu, ali i promovirajući vrijednosti Domovinskoga rata, doprinosa hrvatskih branitelja i generala Markača hrvatskoj slobodi, likovni radovi nastali na likovnoj radionici „Peski art- Đurđevac 2017.“ daruju se gradovima i ustanovama koji posebno cijene njihov doprinos ili su i sami doprinosili hrvatskoj slobodi.
Nakon Grada Đurđevca, Koprivničko-križevačke županije, Udruge Specijalne policije iz Domovinskog rata te Javne ustanove Doma hrvatskih veterana u Lipiku, ove godine likovni radovi namjenjeni su Općoj županijskoj bolnici Vukovar i bolnici hrvatskih veterana.
Pokrovitelji svečanosti obilježavanja bili su Ministarstvu hrvatskih branitelja RH, Koprivničko-križevačka županija i Grad Đurđevc.
Svečanosti obilježavanja između ostalih priustvovali su gradonačelnik Grada Đurđevca Hrvoje Janči, Potpredsjednica Županijeske skupštine i Predsjednica PZRS Verica Rupčić, predsjednica Mjesnog odbora Peski-Đurđevac Ljubica Cestar i župnik Župe Svetog Jurja iz Đurđevca, vlč. Marko Rac.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live