Novosti

34. likovni susreti u Slavonskom Brodu

U Salonu “Vladimir Becić” Galerije umjetnina grada Slavonskoga Broda, održani su 34.Susreti likovnih stvaratelja Hrvatskog Sabora Kulture, krovne organizacije kulturnog amaterizma u RH. U sklopu susreta održana je izložba najboljih likovnih radova odabranih na likovnom natječaju Hrvatskog Sabora Kulture. Od gotovo 300 pristiglih prijavljenih likovnih radova, stručno prosudbeno povjerenstvo odabralo je 76 likovnih radova za izložbu i susrete i dodijelilo nagrade i pohvalnice najboljima.
Udruga “Peski-Art Đurđevac” proglašena je najuspješnijom udrugom za 2018., o čemu je za Podravski radio više rekao predsjednik Udruge Peski Art, Franjo Mihočka;
 
Sanja Benko, također članica “Peski-Arta” dobila je posebnu nagradu za najbolje likovno djelo crtačke tehnike, te mlada 19-godišnja Lara Brusač, članica “Kloštranske palete”. dobila nagradu za najbolje likovno djelo mladih autora. Još su brojni likovni radovi odabrani za izložbu, a među njima mnogi i pohvljeni. Iz udruge “Peski-Art Đurđevac” to su Ivana Hadžija, Mirko Markešić, Marijan Štimac koji su dobili i pohvalnice te još Zdravko Šabarić i Franjo Mihočka kao i Mirjana Balog i Sanja Benko koje su se prijavile preko likovne sekcije KUD-a “Tomislav” iz Svetog Ivana Žabna, ali su i članice udruge “Peski-Art”.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live